Realitatea şi OTV, amendate cu 25.000 de euro de CNA

22 mai 2012 18:02   Național
Ultima actualizare:

Posturile Realitatea TV şi OTV au primit 25.000 de lei amenda din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru încălcări ale legislaţiei audiovizuale în campanile.

Realitatea TV a fost sancţionată pentru emisiunea „Alegerile Mihaelei", difuzată duminică, în care au fost invitaţi doi competitori electorali, Sorin Oprescu şi Rareş Mănescu, dar şi oameni politici ca Elena Udrea şi Crin Antonescu., informează Adevărul.ro.

Aceasta nu a fost însă singura. Şi „Politică şi delicateţuri", cu Mircea Dinescu. De data aceasta a în visor au fost alţi oam politic, Ludovic Orban, membru al PNL.

Alin Petran, preşedintele postul Realiatea TV, spune că „Alegerile Mihaelei" a fost pregătită cu mult timp înainte de debutul campaniei şi nu a putut fi modificată structura emisiunii după ce, joi, Consiliul a adoptat Instrucţiunea care interzice prezenţa oamenilor politici în weekend, în campanie.

Acceaşi problemă a fost şi la OTV. Dan Diaconescu a apărut la TV şi cum sigla partidului cu toate că legea audiovizualului interzice acest lucru. În acelaşi timp, postul a difuzat un sondaj fără a prezenta metodologia de realizare a lui şi data la care a fost realizat.

Mai multe