Record la Castelul Corvinilor: 4.000 de vizitatori într-o zi

16 august 2016 18:23   Național
Ultima actualizare:

Monumentul medieval din Hunedoara rămâne unul dintre cele mai importante obiective turistice din România. Al doilea weekend din luna august a adus un număr record de turişti la la Castelul Corvinilor!

Vechi de peste 600 de ani, faimosul castel a înregistrat, duminică, o nouă performanţă: 4.006 vizitatori într-o zi. „Vechiul record a fost stabilit anul trecut şi a fost de 3.700 de turişti pentru o zi”, a informat administraţia castelului. Şi sâmbătă, aproape 4.000 de oameni intraseră în impresionanta fortăreaţă.

Castelul Corvinilor a fost construit în secolul al XV-lea, în vremea lui Ioan (Iancu) de Hunedoara. Proiectul acestuia a fost continuat de soţia sa, Elisabeta Szilagyi, şi apoi de familiile nobiliare care au avut în stăpânire cetatea.

În secolul al XIX-lea, Castelul Corvinilor a fost reabilitat din temelii, după ce, pe 13 aprilie 1854, în timpul unei furtuni, un fulger a provocat un incendiu mistuitor. Flăcările au transformat în scrum acoperişul din şindrilă al cetăţii, grinzile, scările de lemn şi plafoanele.

Monumentul istoric e vizitat anual de peste 300.000 de oameni, mulţi dintre ei fiind străini.Citeşte articolul complet pe adevarul.ro! 

Mai multe