Regele Mihai a murit | Cum și-a luat adio Regele Mihai de la soția sa: «Rămas bun, suflet blând»

5 decembrie 2017 12:45   Național
Ultima actualizare:

Ce poate fi mai devastator pentru doi oameni care s-au iubit timp de 68 de ani ca unul dintre ei să dispară de pe acest pământ? La 94 de ani, Regele Mihai a resimțit din plin pierderea soției sale, Regina Ana. În 13 august, ziua înmormântării acesteia, chiar dacă Mihai I nu a putut participa la funeraliile de la Curtea de Argeș, pe pagina oficială de Facebook a Majestății Sale a apărut un mesaj scurt, dar sfâșietor. Un an mai târziu, Majestatea sa Regele a murit și i s-a alăturat Reginei în ceruri.

"Rămas bun, suflet blând." Aceasta a fost propoziția de despărțire a fostului suveran al României față de dragostea vieții sale. Alături de acest mesaj sfâșietor a fost adăugată o fotografie veche, în care Mihai I o privește cu o iubire care se poate citi în ochi pe cea care în 1948 i-a devenit soție.

Povestea dintre Regina Ana și Mihai I al României a început în noiembrie 1947, când Regele a mers la Londra pentru a asista la nunta Elisabetei a II-a a Marii Britanii. Prima întâlnire dintre viitorii soți a fost amuzantă: "Când ne-am întâlnit prima oară, el era în uniforma aviaţiei române. În loc să mă prezint asa cum trebuia, am reacţionat milităros, salutându-l în poziţia de drepţi. A fost un moment amuzant", a rememorat acum ceva vreme Regina Ana. Dupa doar o saptamană, Regele i-a cerut mana. S-au căsătorit la 10 iunie 1948, la Atena.

De atunci, au trecut prin bune și rele. Au devenit părinții a cinci fete, dar au trebuit să trăiască cinci decenii în exil, iar la 92 de ani, în 1 august 2016, Regina Ana a murit într-un spital din Elveția.

Mai multe