Regele Mihai este bolnav de cancer. Se retrage din viața publică

2 martie 2016 16:59   Național
Ultima actualizare:

Regele Mihai (94 de ani) este bolnav de cancer. Potrivit unor informații făcute publice de DIGI 24, Regele Mihai trece prin cea mai grea luptă din viața sa. Casa Regală a anunțat că Regele se retrage din viața publică.

Regele Mihai suferă de o formă gravă de cancer și chiar a trecut printr-o intervenție chirurgicală în acest sens. De asemenea, va urma și un tratament complex, care îl împiedică să apară în public. Casa Regală a desemnat-o pe Principesa Margareta să îl reprezinte în toate formele publice.

Regele suferă de carcinom epidermoid metastazant și leucemie cronică.

Regele Mihai a ţinut să precizeze, prin intermediul Consiliului Regal: "În ultimele săptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care familia şi ţara sărbătoresc 150 de ani dela fondarea dinastiei şi a statului român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, custodele coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său custodelui coroanei."

Declaraţia a fost citită de Andrew Popper, Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui, în numele Consiliului Regal, reunit în zilele de 1-2 martie 2016, la Aubonne și Morges, Elveția.

Mai multe