Regele Mihai răsuflă uşurat: fiica sa a scăpat de închisoare

23 octombrie 2014 20:44   Național
Ultima actualizare:

Fiica Regelui Mihai, Principesa Irina, a fost plasată trei ani sub supraveghere de un judecător federal american, după ce şi-a cerut scuze pentru rolul său în cazul de lupte de cocoşi în Oregon, potrivit Mediafax.

Ținând cont că principesa ar fi putut să primească o pedeapsă cu închisoarea, aceasta chiar este o veste bună pentru Regele Mihai, care, mâine, va împlini 93 de ani. De altfel, Irina Walker le-a spus judecătorilor că fapta sa a reprezentat o ruşine pentru ea şi familia sa: „Îmi pare foarte rău că m-am implicat în această afacere. Nu am avut intenţia de a încălca legea”, a spus Irina Walker în fața judecătorului. 

Principesa şi soţul său, John Walker, au pledat vinovat, în iulie, în dosarul privind participarea la o reţea de lupte de cocoşi. De asemenea, soţii Walkers au acceptat să vândă imobile şi să plătească Guvernului american 200.000 de dolari. Judecătorul le-a permis să efectueze călătorii internaţionale, în timpul perioadei de probă, deoarece Regele Mihai se confruntă cu probleme de sănătate şi principesa ar dori să-l viziteze mai des. Soţii Walkers au fost arestaţi în august 2013, pentru că au organizat lupte de cocoşi la ferma lor din Irrigon, SUA.

Mai multe