Regele Mihai va avea o piaţetă care-i va purta numele, pe Şoseaua Kiseleff

11 mai 2012 13:11   Național
Ultima actualizare:

„Piaţa Regele Mihai”. Aşa se va numi locul public situat la intersecţia Şos. Kiseleff – strada Arh. Ion Mincu începând cu 25 octombrie 2012. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, i-a acordat ieri fostului suveran placheta care marchează începerea proiectului de amenajarea a piaţetei.

Locul de amplasare a piaţetei nu a fost ales întâmplător. Regele Mihai I a copilărit în zona Kiseleff-Arh. Ion Mincu în perioada 1926-1930 şi a locuit în Palatul Kiseleff. Invitat la festivităţile dedicate Zilei Regalităţii, ce au avut loc la Palatul Elisabeta, primarul Sorin Oprescu a afirmat că gestul său reprezintă „un gest de normalitate, respect şi recunoaştere a contribuţiei Casei Regale la făurirea României moderne”. Potrivit acestuia, piaţeta va fi inaugurată la 25 octombrie, chiar de ziua de naştere a Regelui.

Cu acest prilej, Majestatea Sa Regele Mihai I, Principesa Margareta şi Principele Radu de România şi-au exprimat speranţa că statuia Regelui Ferdinand I îşi va găsi cât mai curând locul cuvenit în Bucureşti.

Mai multe