Regele Simeon al Bulgariei, în lacrimi la căpătâiul Regelui Mihai

14 decembrie 2017 13:33   Național
Ultima actualizare:

Românii, dar și reprezentanții caselor regale europene și-au luat rămas bun joi, 14 decembrie, de la Regele Mihai I al României, al cărui corp neînsuflețit a fost depus în Sala Tronului din Palatul Regal din București. Regele Simeon al Bulgariei nu și-a putut reține lacrimile în timp ce îi transmitea condoleanțele Principesei Margareta.

Mii de persoane și-au așteptat rândul, în tăcere, în fața Palatului Regal, pentru a-și lua rămas bun de la Regele Mihai. O mulțime de flori și lumânări aprinse au însoțit această procesiune a oamenilor care au vrut să-și exprime astfel prețuirea pentru cel pe care l-au privit ca pe un model de deminitate și de modestie.

”L-am cunoscut pe Regele Mihai când aveam 10 ani. El era foarte frumos și blând, și din popor. Stau aici la rând de la ora 11. Cred că mai am o oră și jumătate de așteptat”, a declarat pentru Click! doamna Niculescu.

În Sala Tronului, sicriul cu trupul neînsuflețit al regelui a fost străjuit de șapte gărzi din Regimentul 30 Gărzi Mihai Viteazul, care s-au schimbat periodic. În dreapta catafalcului, Principesa Margareta și Principele Radu Duda au primit condoleanțele. Printre miile de oameni obișnuiți, în jurul prânzului și-a făcut apariția și Regele Simeon al Bulgariei, care a izbucnit în lacrimi după ce i-a prezentat condoleanțele Principesei Margareta.

Mai multe