Renumit medic oncolog ieșean, dosar penal pentru distrugerea unei mașini. Ce l-a făcut să reacționeze așa

18 iunie 2020 16:58   Național
Ultima actualizare:

Medicul Nicolae Ioanid de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași s-a ales cu dosar penal după ce a avut o ieșire nervoasă. Pentru că drumul pe care trebuia să circule era blocat parțial de un autoturism, iar mașina sa nu avea loc să treacă, medicul a zgâriat-o și i-a spart aripa din spate.

Incidentul s-a petrecut luni după-amiază, în zona străzii Pantelimon, din spatele Curții de Apel Iași. Medicul Ioanid, aflat la volanul propriului autototurism, un Lexus, s-a enervate când a văzut că nu poate traversa zona din cauza unei mașini parcate neregulamentar. Nu a mai stat pe gânduri și a decis să răzbune: a a îndoit ștergătoarele, a zgâriat cu cheia portiere mașinii, scrie bzi.ro.

I-a îndoit ștergătoarele și a zgâriat mașina

În momentul respectiv, proprietarul autoturismului vandalizat nu era prezent. Însă, după câteva minute, acesta și-a făcut apariția și a dat nas în nas cu medicul Ioanid.  „În ziua respectivă m-am dus cu treabă la un avocat. Am parcat într-o zonă destul de îngustă. Am lipsit 6 minute, iar în bord aveam numărul de telefon. Nu am parcat cu rea intenție. Văd că ștergătoarele sunt date peste cap. Consideram că i-am făcut un neajuns și i-am cerut mii de scuze. Când să mut mașina, văd că oglinda din dreapta era dată peste cap. Nu știu dacă a rupt-o. Ies din mașină și văd mașina zgâriată și chiar cu o gaură în aripă. L-am întrebat de ce a făcut asta și mi-a spus că «așa-ți trebuie»”, a precizat Viorel P pentru bzi.ro. Acesta a mai precizat că scandalul a escaladat, moment în care a sunat la numărul unic de urgență 112.

În cele din  urmă, bărbatul a depus plângere penală la poliție pentru distrugere. La o primă estimare, pagubele sunt de aproape 2.000 de lei.

Medicul neagă acuzațiile

Medicul Nicolae Ioanid a negat toate acuzațiile. „Nu am niciun punct de vedere. Era blocat accesul spre locul de parcare. Am venit de la serviciu după o zi lungă, de la operații. I-am ridicat ștergătoarele pentru că nu a lăsat un număr de telefon”, a precizat acesta pentru bzi.ro.

„Polițiștii au deschis dosar penal pentru distrugere și fac verificări pentru stabilirea întregii situații de fapt”, a declarat Anca Vîjîiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Citește și:

Medicul de la Craiova care s-a bătut cu alți colegi în sala de operații s-a spânzurat

Terifiant! Băiețel bătut crunt de tatăl său medic. ”Ajută-mă, mama! Mă doare și când respir”

Mai multe