Restaurantul toxiinfecţiilor alimentare! După zecile de elevi îmbolnăviţi joi noaptea, alte 21 de persoane au ajuns azi-noapte la spital

15 iunie 2013 10:40   Național
Ultima actualizare:

"Au fost aduse cu ambulanţele 21 de persoane, între care opt copii, cu o simptomatologie mai ușoară: dureri abdominale, grețuri, vărsături. S-a propus internarea tuturor pacienţilor, însă mare parte au refuzat spitalizarea. În prezent mai sunt internate şase persoane, trei adulţi şi trei copii, care au fost transferate la Spitalul de Boli Infecţioase", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Satu Mare pentru Mediafax.

El a mai spus că toate cele 21 de persoane au participat la un botez organizat la acelaşi restaurant, dar într-o altă sală, sala unde fusese organizat banchetul fiind închisă de către autorităţi. La petrecerea de botez au luat parte 80 de persoane.

Elevii şi profesorii care s-au îmbolnăvit în noaptea de joi spre vineri participau la banchetul de absolvire. Ultimele 25 de persoane au fost externate din spital vineri după-amiaza. Nu au plecat acestea bine, că altele au venit cu aceleaşi simptome de la acelaşi restaurant.

Instituţiile abilitate au decis suspendarea temporară a activităţii restaurantului Romantic, până la identificarea cauzelor care au generat îmbolnăvirile, şi sancţionarea cu 6.000 de lei amendă. De asemenea, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul sărvârşirii infracţiunii de falsificare de produse alimentare, precizează adevărul.ro. Pentru că vineri a organizat o nouă petrecere, deşi se dispusese suspendarea activităţii, restaurantul a fost amendat azi cu 20.000 de lei. În prezent, activitatea este oprită şi clădirea sigilată.

Mai multe