Român condamnat la închisoare pe viaţă în Germania, adus în țară pentru executarea pedepsei

11 iunie 2015 10:42   Național
Ultima actualizare:

Un bărbat condamnat la închisoare pe viaţă în Germania a fost transferat în România pentru executarea pedepsei, informează Mediafax. Angelică Necula a fost condamnat, pentru că, în timpul unei tâlhării la un magazin de bijuterii, a ucis o persoană și a rănit grav o alta.

Potrivit Poliţiei Române, bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a fost transferat miercuri în România, în urma cooperării prin Biroul Național Interpol.

Angelică Necula a fost condamnat în Germania pentru omor calificat, tâlhărie şi loviri sau alte violenţe, iar instanța de judecată a dispus ca acesta să execute în România pedeapsa detenţiunii pe viaţă.

„În sarcina celui în cauză, Curtea de Juraţi din Dortmund a reținut că, la data de 3 decembrie 2008, împreună cu alte trei persoane, s-a deplasat la un magazin de bijuterii, din Dortmund, cu intenţia de a sustrage mai multe bunuri. La fața locului, cel în cauză a avut o altercație cu proprietarii magazinului, eveniment în urma căruia unul dintre proprietari a decedat, iar celălalt a necesitat tratamente medicale chirurgicale întrucât loviturile primite erau extrem de grave. După ce a fost înlăturată rezistența victimelor, bărbatul a luat bijuterii care se aflau în două seifuri”, a precizat Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Mai multe