România va primi 1.290.000 de doze de vaccin anti-COVID. Nelu Tătaru: „Am solicitat pentru jumătate din populație”

3 septembrie 2020 18:56   Național
Ultima actualizare:

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi, 3 septembrie, la Ploiești, că România va primi 4% din cele 30 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, din prima tranşă comandată de către Comisia Europeană.

„La nivelul Comisiei Europene s-au încheiat contracte, sunt discuţii cu mai multe firme, s-au încheiat contracte cu mai multe firme. României, din prima tranşă de 30 de milioane de doze, îi revine 4%, în jur de 1.290.000 de doze”, a afirmat Nelu Tătaru.„Am solicitat Comisiei Europene pentru jumătate din populaţia României aproximativ şi am mers până la 10.700.000 de cetăţeni care ar trebui să facă acest vaccin”, a mai precizat ministrul sănătății. Întrebat cine va beneficia de aceste doze, ministrul a menţionat categoriile vulnerabile şi cele profesionale, respectiv cele medicale şi cadrele didactice.

Comisia Europeană a semnat, în luna august, un contract cu compania farmaceutică britanico-suedeză AstraZeneca pentru achiziţia a 300 de milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19, aflat în prezent în fază experimentală. Tot în luna august, ministrul sănătății Nelu Tătaru a anunțat că a cerut Uniunii Europene 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID din totalul comandat de UE.

Mai multe