Românii au profitat din plin de soare: «Să tot avem aşa toamnă!»

27 octombrie 2013 16:45   Național
Ultima actualizare:

Mai sunt doar câteva săptămâni până la 1 Decembrie, dar vremea e încă de vară târzie. Cu 23 de grade Celsius la umbră, puţini români au stat ieri pe acasă.

Parcurile şi terasele au fost, de departe, destinaţiile preferate pentru mii de români care au ieşit să se răcorească la sfârşit de octombrie.

Părinţi cu piticii în cărucioare, bătrânei cu animăluţul în lesă, adolescenţi la braţ, pe biciclete sau cu rolele, cu toţii au aglomerat aleile parcurilor, încă de la primele ore ale amiezii. Razele încă fierbinţi ale soarelui au fost numai bune pentru o partidă de pescuit, de tenis sau pentru un picnic la aer curat.

Bucureştenii au dat o tură de Herăstrău cu vaporaşul

„Pentru că soţul lucrează, am ieşit în parc numai cu cel mic. Ne-am luat şi undiţele cu noi şi bine am făcut. Am prins câţiva somotei în numai câteva ore. Era şi păcat de vremea asta ca să stăm acasă", ne-a mărturisit Liliana Popa, o bucureşteancă în vârstă de 46 de ani. Şi sportivii au avut numai de câştigat de pe urma vremii frumoase: au renunţat să mai dea bani la sală şi fac mişcare în aer liber. E gratis, şi mult mai sănătos.

Mihăiţă (10 ani) a ieşit cu mama lui la o partidă de pescuit

„Dacă vremea era urâtă, ar fi trebuit să plătim 10 lei pe zi ca să ne dăm cu bicicletele în circuitul închis. Aşa, venim în Herăstrău şi ne distrăm cât vrem, fără să dăm un leuţ. E şi mai spaţios şi putem veni în gaşcă. Dacă am avea aşa toamnă mereu, ce bine ar fi", spune Alexandru Gheară, un puşti de 14 ani din Bucureşti.

Au fost 22 -26 de grade, ieri, la prânz, în aproape toată ţara. Săptămâna aceasta începe tot cu temperaturi de vară, de peste 20 de grade Celsius. Azi vor fi între 21 şi 25 de grade şi cer senin, iar marţi se va menţine mai caldă decât ar fi normal pentru această dată. Aveţi grijă! De joi, coboară un val de aer rece de la Polul Nord care ajunge şi în ţara noastră, astfel încât de la 1 noiembrie temperaturile încep să scadă câteva grade şi se întorc norii. (M.Dohi)

Mai multe