Românul care l-a ucis pe baschetbalistul Chauncey Hardy în 2011 a fost condamnat la închisoare

15 ianuarie 2014 19:31   Național
Ultima actualizare:

Judecătorii au respins recursul făcut de Tănăsoaia, menţinând condamnarea dispusă anterior în cazul acestuia.

Ionuţ Tănăsoaia este în arest din 10 octombrie 2011, fiind încarcerat la Penitenciarul Giurgiu.

În 9 mai 2013, Tribunalul Giurgiu l-a condamnat pe Ionuţ Tănăsoaia, zis Gipsy-Gypsanu, la şapte ani de închisoare cu executare pentru loviri cauzatoare de moarte şi trei ani interzicerea unor drepturi.

Tribunalul Giurgiu a constatat că mama baschetbalistului american, Olamae Hardy, nu s-a constituit parte civilă în acest dosar.

Sentinţa a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care în 3 octombrie 2013 a respins ca nefondat apelul şi a menţinut decizia Tribunalului Giurgiu.

În 25 noiembrie 2013, Tănăsoaia a formulat recurs la instanţa supremă, care miercuri a dat sentinţa definitivă în această cauză.

Scandalul în urma căruia Chauncey Hardy şi-a pierdut viaţa a izbucnit în noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, în jurul orei 3.30, în clubul Emotione din Giurgiu, după ce baschetbalistul american, în vârstă de 23 de ani, ar fi vrut să danseze cu nişte tinere. El a fost lovit cu pumnul în bărbie de Ionuţ Adrian Tănăsoaia şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans.

Hardy ar fi iniţiat un joc cu o tânără, căreia îi tot punea pe cap o şapcă, ceea ce i-a iritat pe tinerii care o însoţeau pe fată. Tănăsoaia i-ar fi spus lui Hardy să plece, însă conflictul verbal a degenerat, astfel că i-a tras un pumn în faţă, iar sportivul s-a dezechilibrat şi a căzut de pe treapta pe care se afla, lovindu-se cu capul de pardoseala de ciment. Rana produsă în cădere a fost gravă, ducând la decesul baschetbalistului.

Mai multe