Ruby, eroul de la Vama Borş. A prins un bărbat care încerca să bage în țară droguri de 1 milion de euro

18 iunie 2020 20:33   Național
Ultima actualizare:

Un român cu maşina burduşită de droguri a încercat miercuri să intre în România pe la Vama Borş. Câinele de serviciu Ruby a mirosit marfa şi l-a dat pe mâna poliţiştilor de frontieră pe traficant. Bărbatul încercase să introducă în ţară cocaină şi heroină în valoare de peste 1 milion de euro, drogurile fiind găsite ascunse în bordul maşinii, iar destinatarul, un albanez rezident în România, a ajuns în Arestul Poliţiei Capitalei.

4,5 kg de cocaină şi peste 8 kg de heroină urmau să ajungă la un cetăţean albanez din Bucureşti, dar au fost găsite la timp de câinele Direcţiei Generale a Vămilor. Pachetele erau bine ascunse în bord. Iniţial, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Oradea şi lucrătorii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş care au controlat maşina, au găsit doar cutii din carton cu haine şi lenjerii pentru pat. Ca atare, ei au cerut ajutorul “lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor, respectiv a câinelui de serviciu”.

Este vorba despre câinele Ruby, un shar-pey în vârstă de 4 ani, unul dintre cei mai buni câini antidrog din ţară. “În urma controlului, câinele de serviciu a indicat partea din dreapta a bordului maşinii, în zona torpedoului. S-a procedat la demontarea torpedoului, ocazie cu care a fost descoperit un locaş special amenajat, disimulat în spatele cutiei torpedoului, unde au fost găsite 13 calupuri dreptunghiulare, 9 dintre acestea fiind ambalate în scotch de culoare maro, având aceleaşi dimensiuni, iar 4 dintre acestea fiind ambalate în folie alimentară transparentă, ce conţineau cantitatea de 4,5 kg de cocaină şi peste 8 kg de heroină, cu o valoare totală de peste 1 milion de euro”, se arată într-un comunicat.

După anchetă, anchetatorii au stabilit că drogurile au fost procurate din Belgia şi au ajuns în România pe ruta Franţa – Austria – Ungaria, urmând să fie predate unui albanez cu domiciliul în România, care a fost păcălit şi prins în flagrant.

Mai multe