Rugăciunea care i-a schimbat viața Regelui Mihai! Aceste cuvinte i-au marcat întreaga existență

16 decembrie 2017 15:04   Național
Ultima actualizare:

Regele Mihai a fost un model de modestie, înțelepciune și demnitate și, cu toate că oamenii politici din diverse perioade istorice l-au împiedicat să fie un lider pentru români, Maiestatea Sa nu s-a abătut niciodată de la calea pe care și-a propus să o urmeze încă din copilărie.

Puțini știu însă că Regele Mihai a fost puternic influențat de un mesaj și o rugăciune pe care le-a găsit în urmă cu mult timp și pe care le-a păstrat cu sfințenie. Acele cuvinte l-au marcat și au devenit ca un crez personal în viață.

În dialogurile cu Mircea Ciobanu, din 1991, Regele Mihai povestea că a găsit scrisă pe o foaie de hârtie o rugăciune, dar cel care o transmisese, a uitat să scrie și numele autorului. Aceasta avea să devină, însă, rugăciunea preferată a regelui și demonstra faptul că Mihai dădea o foarte mare importanță credinței creștine:

"Părinte ceresc, care ai făcut oamenii după asemuirea Ta, care-i iubești pe toți, nu îngădui ca familia noastră să se desprindă de Tine, făurind bariere de rasă sau culoare. Precum Fiul Tău, Mântuitorul nostru s-a făcut dintr-o femeie evreică, s-a bucurat de credința unei femei siriene și a unui soldat roman, i-a primit bine pe grecii care l-au căutat și a lăsat să-i poarte crucea un african, așa învață-ne și pe noi să-i primim la fel pe toți, de toate rasele, ca pe moștenitorii Împărăției lui Iisus Hristos, Domnul nostru", era rugăciunea pe care o spunea mereu Regele Mihai.

De asemenea, ultimul suveran al României a mai mărturisit că au mai existat câteva cuvinte care i-au marcat viziunea despre viață și care l-au călăuzit să-și păstreze întotdeauna demnitatea și onoarea, atât față de cei care l-au iubit, cât și față de cei care i-au fost potrivnici:

"Am găsit mai demult scris pe o placă de faianță următoarele cuvinte:

- A fi tăcut este o umilință.

- A fi tăcut când e vorba de defectele altora este calitate.

- A fi tăcut în a nu rosti cuvinte inutile este penitență.

- A fi tăcut la locul și la timpul potrivit este prudență.

- A fi tăcut când îți duci crucea este eroism", spunea Regele Mihai, conform Realitatea.net.

Mai multe