S-a crezut Casanova, dar a ajuns după gratii

14 februarie 2017 20:58   Național
Ultima actualizare:

Şi-a terorizat nevasta, care a încercat să se sinucidă. Apoi şi amanta. Când cea din urmă s-a aruncat de la etajul 15 al blocului în care locuia, anchetatorii au început cercetările. Aşa au ajuns la avocatul Caius Irinel Iliescu, care a fost reţinut ieri pentru tentativă de omor şi şantaj.

Acuzat că şi-a torturat psihic iubitele, unele ajungând să încerce să-şi pună capăt zilelor, avocatul Caius Irinel Iliescu a ajuns după gratii chiar de Ziua Îndrăgostiţilor, informează adevarul.ro. El a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti pentru tentativă de omor şi şantaj, după ce, în luna noiembrie a anului trecut, şi-ar fi determinat una dintre iubite să se arunce de la etajul 15 al Complexului Rin Grand Residence, din Capitală. Ca prin minune, Tereza Ionescu, de profesie tot avocat, a supravieţui. A salvat-o faptul că a căzut pe o copertină, avocata suferind mai multe fracturi. După ce şi-a revenit, femeia le-a povestit anchetatorilor ce s-a întâmplat. 

Avocatul Irinel Caius Iliescu a fost audiat, marți, 14 februarie, timp de mai multe ore la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, după care procurorii l-au pus sub acuzare. 

Conform anchetatorilor, cei doi avocaţi formau un cuplu de la începutul anului 2016. După ce o perioadă i-a oferit o viaţă de poveste, Caius a reuşit încet să o îndepărteze pe iubita sa de toţi prietenii. Ulterior a urmat teroarea. „Pe fondul constrângerii fizice şi morale exercitate de către Irinel Caius Iliescu asupra concubinei sale, la data de 17 noiembrie 2016, aceasta s-a aruncat de la fereastra dormitorului din locuinţa sa, situată la etajul 15 în Complexul Rin Grand Residence.

Constrângerile exercitate de Irinel Caius Iliescu asupra victimei au constat într-o stare de teroare continuă provocată de către acesta prin acţiunile şi manifestările din perioada martie-noiembrie 2016, constrângere care a fost de asemenea natură încât nu a lăsat victimei nici o posibilitate concretă de a acţiona altfel, ori de a se împotrivi“, au arătat procurorii.

Bărbatul i-ar fi interzis Terezei să-şi mai practice profesia şi ar fi pus-o să semneze unele documente prin care îi lua o parte din bunuri, inclusiv cotă parte din unele imobile. Poliţiştii au stabilit că, în acest context, femeia a cedat psihic şi s-a aruncat de la etaj. Poliţiştii au descoperit şi faptul că, în trecut, avocatul ar fi procedat la fel şi cu fosta soţie, pe care ar fi determinat-o să înghită un pumn de pastile, femeia reuşind să scape cu viaţă, au precizat sursele citate. 

Crima din Ploieşti: S-a predat după ce şi-a ucis iubita cu 34 de lovituri de cuţit

Detalii incredibile ies la iveală în cazul crimei petrecute, luni, 13 februarie, în cartierul Mihai Bravu din Ploieşti. Filmul întregii crime nu a fost făcut în totalitate, urmând să fie audiat şi copilul victimei, care de altfel a fost şi el rănit. La momentul producerii agresiunii erau de faţă şi două prietene ale Marianei, una de 17 ani şi alta de 19 ani. Se pare că Alexandru a vrut să facă sex cu ele, fetele au refuzat, iar Mariana a sărit în apărarea lor. De aici, datele sunt neclare. Fata de 17 ani a reuşit să fugă. Agresiunea ar fi început în bucătărie şi s-a terminat în dormitor.

Surse spun că minorii nu ar fi asistat la scene. După comiterea faptei, Alexandru ar fi fugit prin scara vecină după ce s-a urcat pe acoperiş. „Eu l-am văzut, am ţipat: hoţul. Am crezut că este un hoţ. A spart geamul la luminator şi a venit pe la noi pe scară”, a povestit o bătrână. Medicii legişti au efectuat necropsia victimei.

“Sunt foarte multe plăgi tăiate şi înţepate, 34”, a spus Vasile Drăghici, medicul şef al SML. Potrivit anchetatorilor, din casa victimei lipsesc şi 2.800 de euro, bani pe care Mariana îi strângea ca să-şi cumpere o maşină. Speriat de amploarea pe care a luat-o fapta sa, Alexandru s-a predat ieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, ulterior fiind transferat la Ploieşti. 

Mai multe