S-a dat sentința definitivă în cazul cazului turcului care a târât polițistul pe capotă

19 decembrie 2017 17:18   Național
Ultima actualizare:

”Regele veiozelor” va sta după gratii 22 de ani și 10 luni. Asta este decizia definitivă a magistraților, care a fost dată în cursul zilei de astăzi.

În noaptea de 1 spre 2 august 2015, viața lui Abdullah Ataş, cunoscut drept „Regele veiozelor”, s-a schimbat complet.

Băut, cu o alcoolemie de 1,65 la mie, nu a oprit la semnalul polițistului. Ba, mai mult! L-a luat pe capotă și l-a târât 350 de metri, din fața Ambasadei Chinei și până pe podul Barbu Văcărescu-Pipera. După care a frânat brusc și l-a azvărlit pe asfalt.

Gheorghe Ionescu, poreclit ”Dulăul”, a fost dus de urgență la Spitalul Floreasca în stare de inconștiență, iar după trei săptâmâni a murit.

De atunci, omul de afaceri turc a fost arestat prevenitiv, iar astăzi a primit sentința definitivă:22 de ani și 10 luni.

”În temeiul art.38 alin.1 rap. la art.39 alin.1 lit.b din Codul penal, contopeşte pedepsele de 22 ani şi 6 luni închisoare şi, respectiv, 1 an închisoare, aplicate prin sentinţa penală apelată şi aplică pedeapsa cea mai grea, de 22 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 4 luni închisoare (o treime din pedeapsa de 1 an închisoare), astfel că inculpatul va executa, în regim de detenţie, pedeapsa rezultantă de 22 ani şi 10 luni închisoare”, au anunțat magistrații, care l-au pus să plătescă statului 100 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Ca să scape de anii grei de pușcărie, Abdullah Ataş a încercat să fenteze psihologii care l-au evaluat ca să-i facă să creadă că e nebun.

A susținut că suferă de amenzie temporară și că nu ține minte ce s-a întâmplat.

În felul acesta pica testul și scăpa de închisoare. Cu toate acestea, psihologii l-au declarat sănătos din punct de vede mintal, iar procurorii au cerut închisoare pe viață pentru el.

Mai multe