S-a deschis Pasajul Europa Unită din Sectorul 4 al Capitalei! Pietonii au ocazia să admire construcția superbă

6 decembrie 2023 8:49   Național

Pasajul Europa Unită, cel mai nou și mai modern obiectiv de infrastructură rutieră din Capitală, s-a deschis traficului rutier în data de 5 decembrie, a anunțat, pe pagina personală de facebook primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Început în februarie 2022, noul pasaj suprateran din Sectorul 4 a fost inaugurat marți seară. Lucrările au stagnat o bună perioadă de timp din cauza pandemiei, firma din Turcia care caștigase licitația retrăgând la un moment dat muncitorii de pe șantier.

Pasajul are o lungime totală de 653 metri, constând într-un pod și două rampe de acces, una dinspre strada Caporal Luică, iar cealaltă dinspre strada Sergent Ion Iriceanu. Proiectat și construit pentru a fluidiza traficul într-una dintre cele mai aglomerate intersecții din Capitală, pasajul are două benzi de circulație pe sens, dispuse pe o parte carosabilă cu o lățime de 15 metri.

Suprastructura pasajului, de tip mixt oțel-beton, se sprijină pe patru elemente de rezistență, fiecare dintre acestea având ca fundație câte opt piloni forați la o adâncime de 25 de metri și cu un diamentru de 1,5 metri.

Citește continuarea pe canal33.ro. 

Mai multe