S-a internat în spital cu o bătătură și familia l-a luat acasă în sicriu

19 octombrie 2017 20:26   Național
Ultima actualizare:

Spitalul ”Spiridon” din Iași se află în mijlocul unei anchete după ce familia un pacient susține că acesta ar fi venit la spital din cauza unei bătături la picior, dar a murit din cauza unei infecții.

Pe dată de 1 octombrie, bărbatul de 58 de ani a mers la Spitalul “Sfântul Spiridon” din cauza unei dureri la un deget. După ce a aşteptat 12 ore la urgenţe, a fost internat. Medicii i-au descoperit un diabet, iar pentru că a început să aibă dureri la talpă şi apoi colici abdominale puternice, omul a fost în cele din urmă operat. A făcut septicemie, iar familia spune că s-ar fi infectat cu virusul Clostridium Difficile, ceea ce ar fi dus în cele din urmă la deces. 

„Vineri, pe 13 octombrie a început să acuze dureri de burtă, crampe, asistentele au zis că se alintă, că nu are de la ce să fie aşa ceva", a povestit Alexandru Costan, ginerele pacientului. Potrivit acestuia, bărbatul se simţea din ce în ce mai rău şi, deşi era internat de aproape două săptămâni medicii nu ar observat că a făcut şi apendicită. Pentru acest diagnostic medicii au intervenit duminică.

„Cum tu nu îi faci, nu vezi, nu palpezi, să fie operat duminică, deci nici vineri nu a fost cum trebuie controlat, nici sâmbătă, tocmai duminică se simţea foarte rău şi după ce am facut foarte mari presiuni a venit şi i-au facut ecografie”, explicat ginerele.

Ruda lui Alexandru Iliou crede că socrul său a făcut şi o infecţie cu clostridium dificilae. 

Mai multe