S-a redeschis Spitalul de la Lețcani. Primii pacienți au fost internați marţi

1 februarie 2022 18:49   Național
Ultima actualizare:

Cel mai controversat spital din România, cel de la Lețcani, a fost redeschis și au fost internați primii pacienți, bolnavi Covid. Spitalul, o unitate modulară este administrată de Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Incidenţa Covid în zonă a ajuns la 14,29 de cazuri la mia de locuitori, cifră record pentru perioada pandemiei.  

Din cauza presiunii crescute pe zonele roşii ale unităţilor medicale destinate pacienţilor cu alte patologii, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a decis deschiderea Spitalului de la Leţcani. Acesta are disponibile peste 100 de locuri, 70 pentru forme uşoare şi medii de COVID-19 şi 40 la Terapie Intensivă.  

Ce a declarat directorul Spitalului de Boli Infecțioase 

"Mai avem locuri libere în Spitalul de Boli Infecţioase, dar lucrăm în sistem hibrid, adică vrem să păstrăm paturi disponibile şi pentru alte patologii. Unitatea mobilă de la Leţcani a preluat deja primele cazuri(nr. 10 cazuri). Toate condiţiile sunt asigurate la spitalul mobil.  

În Spitalul de Boli Infecţioase avem 50 de locuri libere pentru pacienţii cu forme medii spre severe şi alte opt la Terapie intensivă. Este o creştere suportabilă pentru sistemul medical. Deşi panta este ascendentă, nu se simte presiunea din valul patru", a explicat pentru news.ro, medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași 

Ce a declarat șeful DSP Iași 

”Aici vor fi internaţi direct, subliniez, şi nu transferaţi de la alte spitale, persoane care au diagnosticul de COVID-19. Cei care se adresează spitalelor pentru alte boli şi care ulterior sunt depistaţi cu infecţia cu SARS-COV-2, rămânâd pe zonele roşii ale secţiilor respective. Vom începe cu paturile pentru formele uşoare spre medii şi vom creşte treptat capacitatea, în funcţie de adresabilitate”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi citat de ziaruldeiasi.ro 

Spitalul de la Lețcani a stat mai mult închis 

 Reamintim că Spitalul de la Leţcani reprezintă o investiţie de 13 milioane de euro. De-a lungul funcţionării, unitatea a înregistrat probleme la instalaţia termică şi electrică, precum şi la cea de oxigen. Mai exact, unitatea a fost închisă de două ori, iar în decembrie anul trecut a intrat în conservare din cauza numărului mic de pacienţi COVID existenţi la nivelul judeţului. 

Mai multe