S-a topit zăpada, au «înflorit» gropile
Imediat ce s-a topit zăpada au şi ieşit la suprafaţă capcanele din trafic. Carosabilul este plin de gropi, astfel că o plimbare prin Bucureşti a devenit o adevărată aventură.
Omătul şi gheaţa au trecut, dar a venit rândul gropilor să-i încurce pe şoferi. Craterele au apărut pe mai multe străzi din Capitală, iar cei care pornesc la drum au nevoie de nervi de oţel şi de multă atenţie, mai ales pe timp de noapte, când sunt mai greu de observat.
De pildă, pe Şos. Virtuţii, din Sectorul 6, gropile au mâncat din carosabil la fiecare metru. În special pe prima bandă de circulaţie. Sunt atât de mari, încât nu ai cum să le eviţi. Am măsurat câteva dintre ele. Cea mai mare are peste trei metri lungime, iar cea mai mică în jur de 1,40 metri.
Şi în zona Floreasca străzile arată ca după bombardament, dar şi pe Şos. Fabrica de Glucoză. Aici, an de an sunt plombate, dar la scurt timp asfaltul se macină. Lucrarea este făcută de mântuială, spun şoferii, care s-au săturat să-şi strice maşinile la fiecare început de primăvară.
“Având în vedere că staţiile de asfalt nu sunt pornite din cauza temperaturilor negative, Administraţia Străzilor a încheiat un contract subsecvent de plombare cu mixtură stocabilă, cu carater provizoriu, a gropilor apărute în urma topirii zăpezilor. Lucrările se fac în funcţie de gradul de periculozite, pe măsură ce sunt identificate. În prezent se face inventarierea lor, iar când vremea o va permite, vor fi executate şi lucrări de reparaţii cu mixtură asfaltică la cald”, ne-au explicat reprezentanţii Primăriei Capitalei.
«M-am săturat să schimb planetarele»
Mihnea C. 24 de ani: ”Bucureştiul este plin de gropi. Lucrez la o firmă de curierat şi-l străbat zilnic, aşa că ştiu despre ce vorbesc. Să pună mâna şi să le astupe.”
Ionuţ Milozie, 29 de ani: ”Să facă într-un fel şi să le astupe că sunt foarte multe. M-am săturat să schimb planetare şi bucşi la maşină an de an, tocmai din această cauză”.
Petrică P., 30 de ani: ”Să le reparare, domnule, că sunt un coşmar. Toată ziua umblu cu maşina şi e jale. Cum se topeşte zăpada, cum apar şi gropile”.Braşov. Au pus flori în găurile apărute în asfalt
Sătui să-și rupă mașinile în gropile care mai au puțin și se unesc pe DN 73, între Brașov și Bran, mai mulţi tineri au ales un mod inedit de a protesta faţă de neglijenţa şi dezinteresul drumarilor. Au turnat pământ în câteva gropi şi au plantat flori din specia Ciuboţica Cucului, dorind să arate că drumul va fi reparat când o cânta cucul. De mai bine de şapte ani, DN 73, tranzitat zilnic de 15.000 de maşini, este plin de „cratere”. Cea mai rea porţiune este cea dintre Cristian şi Râşnov.
Vom avea o primăvară rece
Vom avea o primăvară rece și umedă, spun metetorologii britanici de la Centrul European de Prognoză. Ei au realizat o estimare a vremii până la 1 iunie. În martie, temperaturile vor rămâne mai scăzute decât ar fi normal în centrul, nordul și vestul țării. În sud, în zona de șes, sunt șanse ca valorile să se apropie de normele meteo, adică să crească până la 7˚C. Precipitațiile vor fi mai bogate în cea mai mare parte a țării. În aprilie, sunt prognozate temperaturi de până la 12˚C în cea mai mare parte a regiunilor și scăzute sub norme în nord, nord-est și centru. Va fi o lună cu ploi multe, cu precădere în regiunile nordice, vestice și centrale. În mai, vor fi în jur de 18˚C, însă va ploua abundent, mai puțin în Lunca Dunării.