S-au găsit diferențe între alimentele din vestul și estul Europei
Scandalul dublului standard al calității nu a izbucnit degeaba în țările din estul Europei, care, anul trecut, au reclamat la Comisia Europeană faptul că unele alimente de la noi sunt de calitate mai proastă comparativ cu cele din Vest.
Astfel că Ministerul român al Agriculturii a făcut analize comparative, fiind prelevate 29 de probe din ţări europene şi, simultan, 29 de probe identice din magazinele româneşti. Este vorba de lactate, carne, peşte şi ciocolată. Dintre acestea, nouă produse (parizer de porc, cârnaţi pentru grătar, conserve de peşte, pateu de ficat, bacon cuburi, şuncă de porc) au prezentat unele diferenţe din punct de vedere al conţinutului de grăsimi şi proteine, a declarat ieri ministrul Agriculturii, Petre Daea. Aceste produse nu prezintă risc din punctul de vedere al consumului uman şi diferenţele respective indică doar o necorelare între etichetările din vest şi est.