Să vină Sărbătorile!

25 noiembrie 2014 23:51   Național
Ultima actualizare:

Bucureştiul îşi pune hainele de sărbătoare, căci pe 29 noiembrie se dă startul distracţiei de Moş Nicolae, Crăciun şi Anul Nou. Piaţa Universităţii e în plină transformare, căci aici îşi va deschide porţile cel mai aşteptat târg de Crăciun din oraş.

Pentru al treilea an la rând, Bucharest Christmas Market îi aşteaptă pe bucureşteni la Piaţa Universităţii.

Cele mai cunoscute trupe de muzică uşoară şi populară de la noi vor urca pe scena de aici ca să vă încânte în prag de Sărbători. Sute de căsuţe din lemn, îmbrăcate în cetină de brad, vor fi ocupate de meşteşugari îndemânatici şi producători autohtoni de bucate fără seamăn. Din 29 noiembrie, când din piaţă se vor aprinde luminiţele de Sărbători în tot oraşul, de aici veţi putea cumpăra bucate alese de Crăciun, cozonaci, miere şi turtă dulce, vin fiert şi ţuiculiţă şi sarmale meşteşugite după reţete din Maramureş. Cei mici sunt aşteptaţi la casa lui Moş Crăciun, probabil cea mai călduroasă de pe o rază de 100 km pătraţi, să spună poezii şi să primească daruri. Lucrările de transformare a pieţei într-un loc primitor de Sărbători sunt în toi. Bradul a fost amenajat şi urmează să fie împodobit cu acadele, luminiţe şi clopoţei. Cum au decurs pregatirile, in filmul de mai jos.

Cine vă aşteaptă la târg

Elisabeta Onu, din comuna Bascov, judeţul Argeş, face parte dintr-o familie cu tradiţie în prepararea turtei dulci. Pe 29 noiembrie va veni la târg cu cele mai râvnite gustări dulci de Crăciun. Turta, care se face din făină, zahăr, bicarbonat, scorţişoară, ghimbir şi niscaiva fondant se vinde cu preţuri cuprinse între 2 şi 100 de lei.

Maria Zapca, din Maramureş, a devenit celebră cu ţesăturile sale din lână (covoare, cergi, zgărdane, costume populare, trăistuţe). Lucrările ei l-au inspirat pe designerul francez Philippe Guilet, care a creat o colecţie de lux intitulată „100% ro”. La prezentarea oficială a colecţiei, Maria s-a dus îmbrăcată în costum popular, stârnind admiraţia celor prezenţi.

Cai verzi pe pereţi la „Căsuţa cu cerdac”. O colecţie impresionantă de jucării din in, bumbac, catifea şi fetru vă aşteaptă în Parcul Cişmigiu, un alt loc magic de Sărbători. „Căsuţa cu cerdac” vă aşteaptă cu diverse jucării inspirate din lumea animalelor, lucrări care pot fi dăruite celor mici de Moş Nicolae. Preţuri: 30-50 lei.

Mai multe