Salarii uriașe pentru procurorii care-i vor ancheta pe magistrați. Adina Florea va avea 26.000 de lei

23 octombrie 2018 12:02   Național
Ultima actualizare:

Secţia pentru anchetarea magistraţilor îşi începe marți, 23 octombrie, activitatea. Este format, deocamdată, din cinci procurori, printre care și controversata Adina Florea, care a fost propusă să facă parte din conducere. Ea va avea un venit uriaș, de 26.000 de lei.

Secția de investigare a magistraților devine de astăzi operațională. Peste 1.400 de dosare cu magistrați în curs de soluționare vor fi preluate.

În jur de 300 de la DNA, peste 260 de la Secția de urmărire penală și criminalistică, câteva de la DIICOT și Secția Parchetelor Militare, restul de la cele 16 parchete de pe lângă curțile de apel din țară, au explicat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Adina Florea va fi anchetată de colegi

Într-un astfel de dosar apare și numele Adinei Florea, cel privind protocolul publicat de Darius Vâlcov. Ceea ce înseamnă că Florea va fi anchetată chiar de către colegi. Și asta în contextul în care, Adina Florea, propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru șefia DNA, a fost nominalizată ca procuror-şef adjunct al secţiei pentru investigarea magistraților.

Propunerea a fost făcută de procurorul-şef al secţiei, Florena Esther Sterschi, care a trimis o solicitare în acest sens către CSM.

Numirea propriu zisă va fi făcută de preşedintele CSM, judecătoarea Simona Marcu.

Săptămâna trecută, Florea și-a depus candidatura pentru un procuror fără funcție.

Dacă ar rămâne la statutul de executant, Adina Florea, va câștiga lunar în jur de 15.000-16.000 de lei la care se vor adăuga aproape 10.000 de lei diurne în condițiile în care este asimilată detașaților și are domiciliu în altă localitate, scrie G4media.

Astfel că venitul ar ajunge undeva la 26.000 de lei.

Comisia de la Veneția nu este de acord cu înființarea secției

Guvernul a adoptat în 10 octombrie o Ordonanţă de Urgenţă pentru operaţionalizarea Secţiei pentrtu investigarea infracţiunilor comise de magistraţi.

Aceasta a fost înfiinţată ca urmare a modificării Legii privind organizarea judiciară și va avea 15 procurori.

Comisia de la Veneția a recomandat renunțarea la înființarea acestei secții, însă cu toate acestea ea devine operațională.   

Mai multe