Săltat de mascaţi pentru trafic de droguri. Tânăr de 20 de ani, din Zalău, pe mâna procurorilor de la DIICOT
Surse judiciare, care doresc să-şi păstreze anonimatul, ne-au declarat că un tânăr de 20 de ani a fost reţinut ieri seară, de pe Bulevardul Mihai Viteazul din Zalău, anchetatorii urmărindu-l de mai multă vreme, deoarece îl bănuiau de trafic de droguri. “Vorbim de etnobotanice, aflate pe lista produselor ilegale. Tânărul vindea marfa consumatorilor din municipiul Zalău, dar şi în alte localităţi de pe raza judeţului Sălaj”, explică sursa menţionată anterior.
Tot aseară, în mai multe locuinţe din cartierul Dumbrava Nord, au fost efectuate percheziţii domiciliare în mai multe locuinţe şi alte cel puţin două persoane au fost duse la audieri.
Tânărul în cauză ar fi intrat în vederea autorităţilor după ce s-a afişat, în repetate rânduri, cu maşini de lux şi a devenit cunoscut în cluburi ca dealer de etnobotanice.
Până în momentul redactării acestui material niciun reprezentat al Serviciului de Crimă Organizată sau DIICOT nu a putut fi contactat pentru a oferi informaţii suplimentare.
Sălajul – raiul traficanţilor de etnobotanice
Arestarea de aseară vine la aproximativ nouă luni, după ce poliţiştii au găsit două laboratoare clandestine de producere a drogurilor, în valoare de peste 500.000 de euro, şi zece kilograme de droguri de risc şi mare risc în judeţele Cluj şi Zalău. Capii reţelei erau George şi Georgeta Szekely, mamă şi fiu, din Zalău.
În acest caz au fost arestate, în octombrie 2010, patru persoane, fiind emis şi un mandat de arestare în lipsă. Ulterior, tânărul pe numele căruia fusese emis mandatul în lipsă, George Mihai Szekely, considerat şeful reţelei, a fost prins de poliţişti la intrarea în ţară prin Vama Giurgiu. El venea din Bulgaria, unde se ascunsese o perioadă. Poliţiştii au stabilit că primul laborator a fost înfiinţat de Georgeta Szekely, de 54 de ani, şi George Mihai Szekely, de 23 de ani, în satul sălăjean Chendremal , folosind ustensile casnice pentru prepararea drogurilor, se arăta într-un comunicat de presă din 26 octombrie al Poliţiei Române.Aceştia obţineau substanţele din România sau le importau din China şi Bulgaria, după care le prelucrau pentru a obţine droguri.
Cei doi au fost condamnaţi, în 12 mai 2010, la închisoare de judecătorii Tribunalului Cluj. George a fost condamnat la opt ani de detenţie, cu executare, iar mama lui, la trei ani cu suspendare.