Scandal la Brașov, PSD prins în ofsaid

9 decembrie 2016 16:25   Național
Ultima actualizare:

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie trebuia să fie un bun prilej de a pune la treabă imaginația staffurilor electorale ale partidelor. În timp ce specialiștii consideră că a fost din păcate o plictiseală maximă, unele filiale ale formațiunilor politice s-au făcut de râs. Un astfel de caz s-a petrecut la Brașov iar protagoniști au fost reprezentanții PSD:au inventat un om de afaceri care nu există şi l-au folosit în pliantele electorale

Povestea relatată de jurnaliștii de la românialiberă.ro, a început când un utilizator al reţelei sociale Facebook a descoperit că una dintre fotografiile folosite într-o broşură realizată de PSD Brașov și pusă la cutia poștală, conține o poză luată de pe internet. Problema nu ar fi faptul că echipa de marketing a partidului şi-a însuşit o fotografia de pe internet, ci că au minţit, construindu-i o identitate falsă. 

Poza a fost descărcată de pe Shutterstock, una dintre cele mai mari arhive de fotografii din lume, iar, potrivit PSD Braşov, l-ar reprezenta pe cetăţeanul D. Barbu, 36 de ani, un afacerist braşovean. Cel care a descoperit această situaţie îşi încheie mesajul, publicat pe Facebook, pe un ton ironic, sugerându-le celor care au primit broşurile social-democraţilor să verifice şi celelalte imagini prezentate în materialele electorale.

"Am primit în poştă reclama electorală pentru PSD. Aşteptând să mi se răcească ceaiul, am răsfoit-o, nu mă condamnaţi! Amintindu-mi de "postacii" de pe internet, cu conturi false si poze de profil furate, am zis să fac o încercare. L-am pozat pe aşa-zisul "D. Barbu" din publicaţie şi am căutat pe Google după fotografie. Ha, ha! Pe restul vă las să-i faceţi voi, mi s-a răcit ceaiul", a scris, pe contul personal de Facebook, un internaut sub pseudonimul Cavalerul de Râşnov.

Mai multe