Scandal monstru la Spitalul de Urgență din Craiova. Medicul Mugur Riza, acuzat că și-a bătut colegii

29 mai 2019 11:54   Național
Ultima actualizare:

Un nou scandal între câțiva medici de la Spitalul de Urgență din Craiova i-a șocat pe pacienți. Oamenii veniseră să se trateze de diverse boli, însă s-au trezit martorii unor violețe de nedescris.În centrul conflictului a fost Mugur Riza, unul dintre cei mai controversaţi doctori din România. El este acuzat din nou de colegi că i-ar fi înjurat şi chiar i-a lovit în timp ce se aflau în blocul operator.

Scandalul a avut loc, marţi dimineaţă, 28 mai,  la secţia de urologie a Spitalului de Urgenţă, anunţă adevarul.ro.  Protagonistul nu este la primul scandal. De-a lungul timpului a avut zeci de conflicte cu proprii colegi. De data aceasta, medicul urolog Cosmin Mititelu a fost cel agresat. "Din senin, a trecut pe lângă şi mi-a dat cu pumnul în gură". Doctorul Riza susţine, însă, altceva: "Joacă teatru. I-am înfuriat că mi-am scris pe haină #rezist. Nu iau şpagă".

Rizea este cunoscut pentru scandalurile pe care le provoacă în spital. A mai fost în trecut acuzat de colegi că i-a agresat şi că merge pe holuri şi filmează non-stop (inclusiv în sălile de operaţie). Riza se plânge că nu este lăsat să opereze. La unmoment dat a fost dat afară din secţie, dar s-a reîntors după ce a obţinut o hotărâre judecătorească. 

Riza: "S-au ofensat. Joacă teatru"

 "De când am declarat public că eu nu iau şpagă, toţi s-au ofensat. Joacă teatru. I-am înfuriat că mi-am scris pe haină #rezist. Nu iau şpagă. Eu nu le-am făcut nimic. Mi-au luat telefonul şi au jucat fotbal cu el, mi l-au distrus. Eu eram în sala de operaţie şi au tăbărât pe mine", susţine doctorul Mugur Riza, potrivit Adevărul.

Pe de altă parte, medicul Cosmin Mititelu a relatat că „Din senin, a trecut pe lângă şi mi-a dat cu pumnul în gură”.

„Agresiuni verbale şi înjurături şi ameninţări, inclusiv cu moartea, cu desfigurarea au fost la ordinea zilei. Dânsul şi-a dezvoltat aşa un scandal în mintea lui cu noi toţi, nu sunt numai eu ţinta”, a mai spus medicul, potrivit observator.tv.

Conducerea spitalului a transmis că  nu tolerează un astfel de comportament. „Există o procedură disciplinară referitoare la multiplele sesizări ale colectivului clinicii de urologie”, a transmis Cristina Geormăneanu, purtator ul de cuvant Spitalul Clinic Judetean Craiova: 

Acesta nu este primul scandal în care este implicat Mugur Riza. În luna martie a intrat în sala de operaţii în haine de stradă. 

De această dată, în urma plângerilor, Mugur Riza s-a ales cu un dosar penal şi cu o amendă de 1.000 de lei.

Citeşte şi: Era să-i cadă tavanul în cap, pe patul de spital

CITEŞTE ŞI: Mărturia medicului care i-a acordat primul ajutor lui Ilie Balaci

Mai multe