Scandalos! Un medic gălăţean a postat pe Facebook fotografii în care face o autopsie

26 aprilie 2012 16:25   Național
Ultima actualizare:

Un medic rezident în anul I, Alexandru Nenciu, care se specializează lucrând în cadrul Laboratorului Judeţean de Medicină Legală din Galaţi, a încălcat grav deontologia profesională fotografiindu-se în sala de autopsie alături de un cadavru căruia îi făcea necropsia.

Şi mai grav, acesta a postat fotografiile în care apar cadavre pe pagina sa de Facebook, pentru a-şi „amuza" prietenii cu care socializează.

Departe a fi amuzant, ci oripilant, gestul lui a atras dezaprobarea colegilor şi şefilor săi, iar Colegiul Medicilor a demarat o anchetă în acest caz la finele căreia doctorul Nenciu ar putea fi sancţionat.

De altfel, conform regulamentului de funcţionare a Serviciului de Medicină Legală, în sala de autopsie, singurii care au dreptul să fotografieze sunt poliţiştii criminalişti.

Medicul Alexandru Nenciu şi-a exprimat regretul pentru gafa pe care a comis-o.

„A fost un gest absolut necugetat. Pur şi simplu n-am realizat gravitatea lui. Îmi pare rău, de altfel am şters imediat fotografiile. Poza a fost făcută de un alt medic coleg, la finalul unei autopsii, în timp ce se curăţa sala şi niciun cadavru nu poate fi identificat în imagine", a declarat medicul rezident.

Citeşte mai multe amănunte pe adevarul.ro

Mai multe