Scindare în Opoziție. Moţiunea PSD împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros nu a fost votată de parlamentarii AUR

31 martie 2021 13:47   Național
Ultima actualizare:

Încă o înfrângere pentru PSD în Parlament. Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă a PSD intitulată ministrului Agriculturii „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător: ministrul Adrian-Nechita Oros!”. Reprezentanții PSD au atacat colegii de Opoziție, parlamentarii AUR care au lipsit în totalitate de la vot fiind plecați la negocieri cu ministrul de Interne, Lucian Bode

Este a treia moţiune simplă a social-democraţilor respinsă în această sesiune parlamentară, după cele la adresa ministrului Economiei, Claudiu Năsui şi ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Deputatul PSD Adrian Chesnoiu care a citit moțiunea a atacat după vot parlamentarii AUR deoarece nu au fost prezenți la vot. Aceștia erau plecați la negocieri cu ministrul de Interne, Lucian Bode și șefii Jandarmeriei Române.

Declarația deputatului PSD, Adrian Chesnoiu la votul moțiunii împotriva ministrului Agriculturii, Sorin Câmpeanu

”Domnilor liberali, domnilor userişti şi plusişti aţi arătat încă o dată că nu aţi înţeles nimic din votul şi jurământul de credinţă pe care trebuia să îl daţi faţă de ţară. Aţi votat în continuare în interes de partid şi faţă de cel mai mare dăunător al agriculturii cu care trebuiau să se confrunte fermierii aţi mai adăugat încă 166 alături de el. Ruşine. Din păcate, cei de la AUR trebuiau să fie prezenţi în sală ca să dăm jos cel mai prost ministru al Agriculturii din ultimii 30 de ani. Tocmai astăzi, când până în momentul de faţă nu aţi făcut nimic din promisiunile pe care le-aţi adresat fermierilor. Plătiţi despăgubirile, plătiţi motorina. Fermierii au nevoie de sprijin, nu de poveşti şi de voturi inutile. Ruşine”, a declarat Adrian Chesnoiu potrivit news.ro.

Cum s-a votat în Camera Deputaților la moțiunea împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros

Din totalul de 283 de deputaţi prezenţi, au fost 115 de voturi „pentru”, 166 voturi „contra”, zero abţineri şi doi deputaţi nu au votat. Dezbaterile au avut loc în plenul de luni, unde Adrian Oros a afirmat că PSD a călărit agricultura României timp de 22 de ani şi a distrus-o, iar acum se aşteaptă ca el să facă minuni în domeniu, după doar un an şi jumătate de guvernare. PSD îl acuză pe Adrian Oros că după 17 luni de guvernare, agricultura traversează cea mai neagră perioadă, lucru care nu a fost cauzat doar de pandemie şi secetă, ci în special de incompetenţa ministrului. Social-democraţii îi  mai reproşează mai marelui Agriculturii românești că în campania electorală a susţinut că plăteşte despăgubirile către fermieri, însă nu au fost alocaţi banii necesari.

Citiți și

Moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului Economiei Claudiu Năsui va fi dezbătută și votată pe 16 martie

PSD îl acuză pe ministrul Adrian Oros că este cel mai periculos dăunător al Agriculturii

Mai multe