Scrisoarea primarilor de sectoare. Vor ca taxa pe parcarea din fața blocului să crească până la 600 de lei pe an
Primarii celor șase sectoare ale Capitalei cer la unison majorarea taxei de parcare rezidențială. Spun că prețurile de acum sunt infime și că nu pot face modernizări. Edilii au trimis în acest sens o scrisoare către consilierii generali ca să ia act și să voteze proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor taxelor și impozitelor, începând cu 2022, în forma propusă de primarul Capitalei: adică cea cu tarife crescute.
Taxa pentru parcarea de reședință este decisă prin hotărâre de Consiliu General pentru tot Bucureștiul, iar pentru anul 2021 valoarea ei a fost stabilită în aprilie 2020.
Sunt prețuri modice pe an: 84 lei în zona A, 66 lei în zona B, 55 lei în zona C și 37 lei în zona D.
600 de lei cea mai mare taxă de parcare din București, din 2022
În sectorul 3 sunt alte reguli. Cine vrea loc de parcare participă la licitație. Cel mai scump loc de parcare în fața blocului s-a ridicat la 4.000 lei/an, iar o medie la licitație este de 1.000 lei/an.
Doar că de data aceasta, toți primarii s-au unit și au semnat o scrisoare prin care le cer consilierilor generali să voteze actul prin care taxele și impozitele să crească de la anul.
Spun că vor să elibereze trotuarele de mașini și să facă parcări inteligente, dar pentru asta au nevoie de fonduri.
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2: ”Nu mai putem închiria spațiul public pe prețuri de nimic”
”Am semnat, alături de toți primarii de sector, o scrisoare prin care solicităm Consiliului General să ia în considerare creșterea taxelor de parcare la nivelul discutat anterior: 600 lei zona A, 500 lei zona B, 400 lei zona C, 300 lei zona D. Nu mai putem închiria spațiul public, al tuturor, pe prețuri de nimic”, a transmis Radu Mihaiu, primarul sectorului 2.
Clotilde Armand, primarul sectorului 1, a vrut încă de anul acesta să scumpească locurile de parcare de opt ori însă nu a reușit. A fost prea târziu să se facă modificările la proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor taxelor și impozitelor pe 2021.
Cât costă locul de parcare din fața blocului în alte orașe
În alte orașe din țară, parcările sunt mai ieftine decât ceea ce propun primarii.
Spre exemplu, la Craiova costă 44 de lei, la Cluj, 63 de lei, la Piatra Neamţ, 147 de lei, la Braşov, 150 de lei, la Botoşani, 172 de lei, în timp ce la Brăila, 200 de lei, potrivit RRA. Tarifele sunt calculate pe an.
Citește și: