Se aude o sirenă, se vede un girofar, e DNA la uşă, la domnu’ general

6 noiembrie 2015 22:51   Național
Ultima actualizare:

Este la mare ananghie. A pierdut portofoliul de vicepremier şi pe cel de ministru, iar procurorii anticorupţie vor cerceta moartea poliţistului Bogdan Gigină din perspectiva abuzului în serviciu făcut de Gabriel Oprea.

Dosarul ”Girofarul”, privind accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină (28 ani), deschizător de coloană oficială pentru Gabriel Oprea, a fost trimis de la Parchetul General la DNA. Procurorii Secţiei de urmărire penală şi-au declinat competenţa, fiind vorba de fapte săvârşite de un demnitar în timpul mandatului.

Gabriel Oprea este acuzat de fapte de abuz în serviciu legat de folosirea coloanelor oficiale, a anunţat, vineri, Parchetul General. ”Există indicii de săvârşire a infracţiunii de abuz în serviciu, raportat la modul de constituire şi folosire a coloanelor oficiale ale ministrului afacerilor interne”, se arată într-un comunicat de presă al PICCJ. Dosarul privind accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină are 13 volume.

La DNA a fost deschis, în 5 noiembrie, un alt dosar penal, în urma a două denunţuri, privind legalitatea folosirii repetate a coloanelor oficiale de Gabriel Oprea - ministru şi vicepremier, Tiberiu Niţu - procuror general al României şi Patriarhul Daniel, scrie Mediafax. Sesizările au fost făcute de o persoană particulară şi o asociaţie non-guvernamentală. 

Conform Codului Rutier, echipaje ale Poliţiei Rutiere, asigură însoţirea coloanelor oficiale doar în cazul şefului statului, preşedintelui Senatului, preşedintelui Camerei Deputaţilor şi primului-ministru. Miniştrii pot beneficia de însoţire cu echipaje ale Poliţiei Rutiere doar în situaţii deosebite. Ministrul Gabriel Oprea a avut, în 10 luni, 1.607 deplasări cu coloană oficială.

Bogdan a murit în timp ce-i deschidea drumul vicepremierului

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit pe 20 octombrie, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală, în timp ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului afacerilor interne, Gabriel Oprea. Poliția Capitalei a recunoscut abia după două zile de la accident faptul că Bogdan făcea parte din coloana lui Oprea.

Mai multe