Se dau vouchere de 9.000 de lei pentru mașini și electrocasnice

26 iulie 2018 15:17   Național
Ultima actualizare:

În ședința de astăzi a Consiliul General al Municipiului București (CGMB) s-au luat mai multe decizii care îi privesc pe bucureșteni. În primul rând, se dau vouchere de 9.000 de lei pentru mașini și electrocasnice.

- Proiectul prin care Primăria Capitalei va oferi 5.000 de eco-vouchere ca primă de casare, în valoare de 9.000 de lei fiecare, a fost apobat de CGMB.

Astfel, tichetul se oferă în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat care este înmatriculat în Bucureşti, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou Euro 6, non-diesel sau electric.

Beneficiarii pot fi persoane fizice sau juridice, cu domiciliul sau reşedinţa în Capitală. În plus, voucher-ul poate fi folosit şi pentru cumpărarea de electronice şi electrocasnice.

- Pensionarii din București, care au pensia mai mică decât salariul minim net pe economie (1.162 de lei), vor primi un sprijin financiar de până la 250 de lei pentru achiziţionarea unei perechi de ochelari, au mai decis consilierii.

- De CGMB a trecut și regulamentul pentru reabilitarea faţadelor clădirilor din Capitală. Acesta prevede amenzi între 5.000 şi 8.000 de lei pentru proprietari dacă nu reabilitează faţadele imobilelor pe care le deţin.

- Primăria Capitalei interzice vânzarea câinilor şi pisicilor care nu sunt de rasă. Cei care nu respectă aceste prevederi vor primi amenzi între 1.000 şi 3.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 3.000 şi 5.000 de lei pentru persoanele juridice.

Mai multe