Se demolează magazinul București

15 noiembrie 2018 19:21   Național
Ultima actualizare:

Ne despărțim de o „bucată” de istorie: a început demolarea clădirii magazinului București, unul din cele mai cunoscute din Capitală înainte de 1989.

Operațiunea începută ­miercuri a stârnit multe nostalgii trecătorilor din Centrul Vechi al  Bucureștiului. Magazinul care odinioară era o adevărată „perlă”, mândria comuniștilor, locul de unde puteai cumpăra orice, a fost abandonată în ultimii 20 de ani, devenind o ruină. Istoria postrevoluționară a magazinului e cât se poate de interesantă.Fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie a cumpărat în 2003 magazinul Bucureşti de la AVAS cu un diplomat plin cu euro şi dolari, echivalent a 3,2 milioane de lei, potrivit procurorilor DNA care au cercetat cazul, scrie Hotnews.ro.

Conform zf.ro, clădirea de pe Bd. Brătianu a fost cumpărată la finalul lui 2013 de doi investitori olandezi cu peste 4 milioane de euro de la moştenitorii familiei Bunescu, cea care a fondat magazinul în urmă cu aproape un secol. Acum, clădirea a intrat într-un proces de renovare și se pare că va fi reconfigurată pentru a fi transformată în imobil de birouri, cu magazine doar la parter.

Mai multe