Se întâmplă foarte rar: a nins cu fulgere și tunete la malul mării!

28 februarie 2018 12:37   Național
Ultima actualizare:

Natura s-a dezlănțuit în Dobrogea, iar la Constanța a nins cu fulgere și tunete! Meteorologii spun că fenomenul este foarte rar și a fost posibil din cauză că apa mării este caldă.

Internauții din Constanța s-au speriat și au spus ”Doamne ferește!”. Marți, 27 februarie, era viscol în oraș. Bătea vântul, ningea, iar valurile mari se spărgeau de faleză. La un moment dat, s-au văzut fulgere și s-au auzit tunete puternice.

Chiar și cei mai în vârstă au spus că nu au mai văzut în viața alor toate aceste fenomene în același timp. ”Se întâmplă rar, dar a fost posibil să ningă cu fulgere și tunete. Apa mării a fost caldă, a avut un grad Celsius, cu plus, iar la sol au fost în jur de minus 8 grade. În astfel de caz, este favorizată dezvoltarea pe verticală a unor nori de tip cumulonimbus. Se întâmplă ca vara, când sunt ploi în averse”, ne-a explicat Viorica Dima, meteorolog ANM.

În afară de aceste fenomene neobișnuite, constănțenii au filmat și au fotografiat agitația mării. ”Este mai frumos ca vara!”, au spus localnicii.

Imagini: Cătălin Mihai Anghel

Mai multe