Se întâmplă în România: şi-a ţinut tatăl mort în casă 7 luni ca să-i ia pensia

28 iulie 2011 0:56   Național
Ultima actualizare:

Cea care a descoperit cadavrul a fost fosta noră a pensionarului, care a venit la locuinţă pentru a lua hainele copiilor a simţit un miros neplăcut venind dintr-o încăpere încuiată cu lacăte. După ce a deschis uşa, femeia a găsit cadavrul şi a anunţat poliţia.

Vecinii au spus că nu l-au mai văzut pe bărbatul de 57 de ani de anul trecut, de când fiul lui le-a spus că l-a internat într-un azil sau sanatoriu, potrivit Mediafax..

"Suntem de-a dreptul îngroziţi de faptul că bărbatul de 57 de ani pe care noi îl ştiam la sanatoriu, la spital sau la azil era mort în propria casă de o jumătate de an. Să-l caute pe fiul lui, a dispărut imediat după sărbătoarea de Sfântul Ilie, să-l găsească şi să dea socoteală. Bătrânul, pe care nu l-am mai văzut dinainte de sărbătorile de Crăciun, ştiu că avea o pensie mică, una de boală de 430 de lei", a spus una dintre vecine.

Medicii legişti au stabilit că decesul nu a fost provocat de traume rezultate din loviri şi agresiuni, dar "cazul este unul şocant, fără precedent, iar cel mai probabil este o moarte neviolentă, patologică".

"Este decedat de şase-şapte luni, e un schelet cu resturi musculare parţiale pe corp. Era îmbrăcat cu două rânduri de pulovere şi trei rânduri de pantaloni, semn că decesul a survenit în timpul iernii trecute. Este şocant. Era practic un schelet stând în fund, sprijinit de şase - şapte perne şi dacă te uitai pe geam sau pe uşă puteai să-l şi saluţi", a declarat dr. Dan Manu, şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş.

În prezent, fiul bărbatului mort este căutat de către oamenii legii, el fiind acuzat de înşelăciune.

Mai multe