Sechelariu, înmormântare de baron

19 februarie 2013 16:51   Național
Ultima actualizare:

Mii de oameni au umplut ieri străzile din Bacău pentru a-l conduce pe ultimul drum pe fostul primar al municipiului, Dumitru Sechelariu. Primăria a aprobat, în cele din urmă, traseul cortegiului care a străbătut oraşul spre Cimitirul Central pe o distanţă de aproximativ 3 kilometri.

Prezent la înmormântare, Gigi Becali a spus că l-a iertat pe Sechelariu pentru că are multe amintiri frumoase cu el, pe care nu le va putea uita niciodată.

Apoi, Becali a recitat câteva pasaje din Biblie şi a intrat în clădirea unde era depus corpul lui Dumitru Sechelariu. Faptul că Sechelariu mi-a cerut mie iertare este ca o spovedanie, n-aveam cum să nu-l iert, am şters cu buretele tot ce-a fost rău între noi", le-a spus Becali oamenilor.

Sute de coroane au fost depuse de băcăuani în memoria fostului lor primar

Slujba de înmormântare a fost ţinută de un sobor de 30 de preoţi

Galeria FCM Bacău i-a adus o coroană în formă de inimă, din flori galbene şi albastre

Şi fostul lider al minerilor, Miron Cozma, a venit la Bacău alături de Marinela Niţu şi a făcut un exerciţiu de imagine la căpătâiul fostului primar. "Ar trebui ca numele oraşului Bacău să fie schimbat în Dumitru Sechelariu", a spus Cozma, care a adăugat că Sechelariu l-a ajutat foarte mult de-a lungul vieţii.

50 de autoturisme şi mai multe autobuze au circulat cu viteză redusă şi cu avariile pornite prin centrul oraşului. Convoiul a făcut o singură oprire, în faţa Primăriei Bacău, unde s-a ţinut un moment de reculegere. Cererea ca pe faţada Primăriei să fie postat un portret uriaş al fostului edil a fost respinsă.

Pentru că Sechelariu este revoluţionar, printr-un brevet semnat în anul 2000 de Ion Iliescu, familia a făcut demersuri ca acesta să fie condus pe ultimul drum cu onoruri militare. Se pare că nici această solicitare a familiei nu a fost aprobată de administraţia locală. Procesiunea religioasă a fost oficiată de 30 de preoţi.

Mai multe