Sechestrată şi violată de soţ, în ziua divorţului

25 septembrie 2015 20:59   Național
Ultima actualizare:

Angelica Balaş (32 de ani) trăieşte de jumătate de an un adevărat calvar. Soţul ei a bătut-o, a umilit-o şi a siluit-o să întreţină relaţii sexuale. A intentat divorţ şi-n ziua în care credea că va scăpa de bărbatul violent, acesta a răpit-o din faţa judecătoriei şi a batjocorit-o din nou.

În urmă cu două zile, Angelica Balaş a plecat de acasă cu gândul că judecătorii vor pronunţa divorţul pe care l-a intentat în martie 2015 şi fostul partener de viaţa, Vasile Dănuţ Balaş, va deveni doar o amintire urâtă. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani,  nu a agreat niciodată ideea despărţirii, aşa că-n ultimele luni a bătut-o şi a violat-o de nenumărate ori. Sătulă de tortura fizică şi psihică, femeia a fugit de acasă, dar fetiţa ei în vârstă de patru ani a rămas la acesta.

“M-a ameninţat că mă taie bucăţi şi mi-a spus că mai bine îşi ucide propria fetiţă decât s-o piardă la divorţ”, a declarat victima potrivit tion.ro. Tânăra mai povesteşte că ar fi depus şi mai multe plângeri la poliţie, însoţite de certificate medico-legale, dar oamenii legii nu au luat nici o măsură. Ea a prins curaj când a văzut povestea Georgianei, fata din Timişoara, care a fost torturată de iubitul gelos 22 de ore.

Angelica  a cerut ordin de restricţie şi i-a luat copilul. Joi dimineaţă, cei doi s-au întâlnit în faţa tribunalului din Lugoj, iar bărbatul a convins-o să intre puţin în maşină, să discute ceva. Individul a început s-o bată, apoi a dus-o cu forţa, în zona de agrement de lângă lacul Surduc, unde a şi violat-o. De la Surduc, bărbatul s-a îndreptat spre Timişoara, spre sediul unui notar public, pentru a o forţa pe aceasta să semneze anularea ordinului de restricţie.

Numai că femeia s-a baricadat în toaletă şi a cerut ajutor. Angelica a ajuns la spital plină de vânătăi, iar bărbatul a fugit. Poliţiştii l-au găsit vineri dimineaţă (25 septembrie) şi l-au dus la audieri. Individul era în casa mamei lui, din Lugoj. Procurorii urmează să decidă dacă îl prezintă pe agresor instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

O altă lugojeancă bătută de iubitul gelos

Cazul Georgianei, o tânără de 26 de ani, din Lugoj, a îngrozit o ţară întreagă. La începutul lunii septembrie, fata a fost sechestrată 22 de ore de iubitul gelos şi bătută cu bestialitate. “Monstrul” a călcat-o pur şi simplu în picioare, a aruncat-o de pereţi şi i-a smuls părul din cap. Fata s-a ales cu  trei coaste rupte,  răni la ochi, iar corpul era plin de vânătăi. Agresorul, Adrian Claudiu Bajusz, în vârstă de 35 de ani, a fost arestat pentru 30 de zile şi riscă ani grei de închisoare.

Mai multe