Secretul din spatele gecii de piele a ministrului Marcel Vela

26 aprilie 2020 12:32   Național
Ultima actualizare:

De când s-a declarat starea de urgență în România, ministrul de Interne Marcel Vela s-a echipat ca pentru război în lupta cu pandemia. Uniforma lui – o geacă de piele. Nu a ieșit din ea de mai bine de o lună. A purtat-o la toate conferințele de presă în care anunța ordonanțe militare, geaca devenind o adevărată „etichetă proprie”. Evident că a ridicat multe semne de întrebare în rândul românilor. Azi, pentru prima dată, ministru a ieșit public să vorbească desprea ea – geaca.

„Era un început de Martie, iar lumea întreagă avea să trăiască ceva neprevăzut. Cu toții aveam să intrăm într-un carusel, fără bilet de îmbarcare și fără să cunoaștem durata cursei. Schimbări în lanț, o viață cu totul nouă, greutăți, unitate, camaraderie, 24h/24h permanent la datorie, soluții, prezență, viziune, credință și multă speranță. Știri, îngrijorări, articole, titluri, postări, live-uri, microfoane și ... un ministru cu o GEACĂ. Dar se pare că ea nu este orice geacă. Este acea GEACĂ”, a scris duminică pe Facebook Marcel Vela.

Da, se pare că nu e o geacă obișnuită. Pentru el are o semnificație aparte, căci a purtat-o în cele mai grele momente din viață. De pildă, i-a ținut de cald și l-a protejat ca o armură în teatrele de operațiuni NATO din Afganistan, unde a participat anul trecut alături de militari și jandarmi. Acolo se pare că i-a purtat noroc, motiv pentru care și acum, în lupta cu dușmanul nevăzut din aer (coronavirusul), îi este aliat de nădejde.

Marcel Vela a remarcat interesul presei pentru faimoasa lui geacă și a citat câteva întrebări și titluri de articole: „De ce poartă Marcel Vela geacă din piele? SECRETUL din spatele aparițiilor sale!”; „Marcel Vela și-a personalizat geaca din piele de tip Top Gun!”; „Ce s-a întâmplat cu geaca din piele a lui Marcel Vela?”; „FAZA ZILEI! Ce și-a trecut Vela pe geaca din piele!”; „Marcel Vela și-a „tras” o geacă din piele la comandă!”. Nu a răspuns direct la toate aceste întrebări, ci a postat doar câteva fotografii din teatrele de operațiuni unde a purtat-o.

„Ce face acum (n.r. geaca), având o greutate atât de mare? Așteaptă ziua de luni”, a mai scris ministru.

Mai multe