Sediile Antena 1 şi Antena 3, evacuate de urgenţă de ANAF

15 februarie 2016 18:05   Național
Ultima actualizare:

Antena 3 şi Antena 1 au primit ordin de evacuare de la ANAF, în cursul zilei de luni (15 februarie).

"ANAF şi-a trimis agenţii să ne scoată din sediu", a spus Alessandra  Stoicescu. Potrivit acesteia, mai multe maşini ale ANAF au venit la sediul Antenelor şi agenţi ai fiscului sunt în clădire, informează Hotnews.

"Dispuneţi o decizie, să plătim chirie sau daţi-ne un termen rezonabil în care să ne mutăm. Inspectorii ANAF ne-au spus că avem 5 zile să părăsim aceste clădiri", a spus directorul Antena 3, Mihai Gâdea.

Cei doi realizatori TV au mai spus că emisia Antenei 3 este ameninţată. "Nişte trupe ANAF au ajuns simultan la mai multe sedii ale Antenei. (...) Juriştii noştri au încercat să poarte un dialog cu ANAF. Impresia mea a fost şi este că avem de-a face cu o executare silită. S-ar putea să fie o formă pusă la cale de închidere a acestui post de televiziune", a mai declarat Mihai Gâdea.

Stare de alertă în platoul Antenei 1

Ordinul de evacuare al ANAF a fost subiectul abordat la Antena 3 în emisiunile de luni după-amiază. Ideea de bază a fost aceeaşi: instituţia comite un abuz.

Alessandra Stoicescu a dezbătut această chestiune cu invitaţii ei, Adrian Ursu, Radu Tudor şi Mircea Badea.

"Instituţiile statului nu mai sunt în serviciul oamenilor. Când devin represive e o problemă. În cazul nostru e vorba de supremul abuz", a clamat Adrian Ursu.

La finalul discuţiei, Sandra Stoicescu a făcut un apel către telespectatori: "Rămâneţi cu noi, urmăriţi-ne secundă de secundă". "Da, pentru că nu ştim ce se poate întâmpla", a completat Mircea Badea, foarte abătut.

Mircea Badea a făcut emisiune în curtea Antenei 3

În august 2014, Mircea Badea a prezentat emisiunea "În gura presei" în faţa clădirii în care îşi are sediul Antena 3. La acea vreme, realizatorul tv şi-a motivat gestul prin faptul că postul este ţinta abuzurilor statului.

Cum arată sediile Antena 1 şi Antena 3, care trebuie evacuate

Mai multe