Șeful ANAF are termen două luni de la Guvernul Grindeanu pentru a crește încasările la buget

8 martie 2017 9:20   Național
Ultima actualizare:

Disperare la Ministerul Finantelor și ANAF după ce încasările la buget pe luna ianuarie au fost sub așteptări și previziunile indică probleme și în luna februarie. Premierul Sorin Grindeanu a cerut șefului fiscului un plan de urgență pentru recuperarea datoriilor iar acesta l-a prezentat marți. Potrivit știrileprotv.ro, documentul prevede o rigoare mai mare în ceea ce privește comerțul online și persoanele care se folosesc de facturi false

În schimb, cine nu-si poate achita datoriile la timp ar putea primi inlesniri tocmai pentru a-și putea plăti o parte din sumele restante.

Seful Fiscului, Bogdan Stan, trebuie să aplice până pe 15 aprilie măsurile pe care i le-a prezentat premierului Sorin Grindeanu. Potrivit planului, cei care nu pot sa își achite dările la timp, dar îi anunță pe inspectorii Fiscului, vor putea primi păsuiri dar în anumite conditii. Persoanele fizice pot obține o eșalonare a datoriilor pe cel mult cinci ani. In aceasta perioada restantierii ar putea obtine si anularea penalităților de întârziere, daca își plătesc datoria principală.

Principalul pilon al planului de urgență al ANAF este comertul online unde noul director al Fiscului s-a plâns că evaziunea este uriașă

Măsurile ar trebui puse în aplicare de aceeași angajați cărora le-au fost tăiate sporurile de stres de la un sfert din salariu, la numai cinci procente. În plus, în tot Ministerul de Finanțe, noul șef al instituției a fost blocat majorările de salariu și promovările pe termen nelimitat.  

Mai multe