Şeful de post a împuşcat în gât un poliţist!

16 mai 2014 18:58   Național
Ultima actualizare:

Focuri de armă, joi seara, la postul de poliţie din comuna din Deleşti, Vaslui! Nu a fost vizat însă vreun infractor care ar fi încercat să fugă de oamenii legii, ci chiar un poliţist. El a fost împuşcat în gât după ce arma colegului său s-a descărcat accidental.  

La scurt timp după ora 19.00, oamenii care locuiesc în apropierea postului de poliţie au auzit focuri de armă. Nu s-au panicat. Au crezut că este vorba de o acţiune a oamenilor legii. Imediat însă, un agent a ieşit în curtea instituţiei strigând de durere.

Agentul s-a prăbuşit în curtea instituţiei dupăce a fost rănit de glonţ

Era plin de sânge şi s-a prăbuşit la pământ. Tânărul de 23 de ani a fost dus imediat la spital, unde medicii l-au băgat direct în sala de operaţie. Pierduse mult sânge, iar viaţa lui era pusă în pericol.

Între timp, la sediul de poliţie a început ancheta. Totul s-a petrecut după ce oamenii legii s-au întors de la o razie. Colegii agentului rănit povestesc că, la un moment dat, în timp ce se aflau pe holul instituţiei, şefului de post i s-ar fi descărcat accidental pistolul, iar glonţul l-a rănit pe tânăr în zona gâtului. Speriat, el a ieşit imediat din clădire, în timp ce şeful a sunat după Ambulanţă. Anchetatorii au adunat probe şi i-au audiat pe toţi cei prezenţi pentru a afla cu exactitate cum s-a petrecut incidentul.

Agentul rănit a rămas internat la Terapie Intensivă şi doctorii spun că a avut mare noroc că a scăpat cu viaţă.  În urma unor radiografii au constatat că glontul îi atinsese şi un plămân.

"S-a auzit focul de armă din curte de la mine, dar nu m-am dus să văd ce s-a întâmplat. Apoi am văzut un poliţist în stradă care urla de durere", a povestit un vecin.

"Se pare că este vorba de un ac­­­­cident. Unui coleg de-al său i s-a descărcat arma. Vom face investigaţii şi vom stabili care e încadrarea faptei şi ce riscă şeful de post", a declarat Alice Ruja, procuror criminalist.

Mai multe