Semaforul ăsta ne-a blocat podul! FOTO

20 iunie 2011 19:11   Național
Ultima actualizare:

„Şoferi, vă ordon, treceţi Pasajul Basarab!". Şi l-au trecut. În total, peste 40.000 de maşini au rulat ieri, în prima zi de trafic rutier „adevărat", pe cel mai lat pod hobanat din Europa. Bucuria inaugurării le-a fost umbrită şoferilor de minutele pierdute la ieşirea pe Bd. Titulescu, din cauza unui semafor.

Prima zi de trafic intens, primul examen adevărat pentru Pasajul Basarab. Şi cum autorităţile le-au promis că lucrarea le scurtează cu multe minute drumul către centru, şoferii nu s-au dat înapoi şi au luat cu asalt pasajul încă de la primele ore.

Dacă în zona podului în arc circulaţia arăta ca într-o zi de sărbătoare, de nici nu-ţi venea să crezi că eşti la început de săptămână, la ieşirea de pe podul hobanat şoferii se puteau lua cu mâinile de cap.

Asta pentru că, aici, coada se întindea pe câteva sute de metri, până la intersecţia bulevardelor Nicolae Titulescu şi Banu Manta. Totul din cauza semaforului din zonă şi a faptului că pe Titulescu se circulă doar pe o bandă, cealaltă fiind ocupată de maşini parcate.

„Se lucrează la timpii de semaforizare, până la sfârşitul săptămânii va creşte timpul pe culoarea verde", ne-a declarat subinspector Andrei Codău, purtător de cuvânt al Brigăzii de Poliţie Rutieră. În total, ieri, până la ora 18.00, potrivit centrului de monitorizare a traficului, pe pasaj au trecut 42.505 de maşini.

Citiţi mâine ce spun bureştenii care locuiesc lângă Pasajul Basarab.

Poliţie non-stop printre maşini

Pasajul este supravegheat 24 de ore din 24 de echipaje ale Poliţiei Locale. „Avem 28 de camere de monitorizare a traficului şi mai multe echipaje de poliţişti care patrulează în permanenţă pe pod. Intervenim la accidente, acte de vandalism şi pentru fluidizarea traficului", ne-a declarat Răzvan Popa, purtător de cuvânt al instituţiei.

Marius Holban, 25 de ani:„E loc şi de mai bine! Am scăpat de aglomeraţia de la Grozăveşti şi am dat de alta aici, la intersecţie cu Banu Manta".

Cristi H., 44 de ani:„Aici la semaforul ăsta trebuie să se facă ceva. Am traversat podul într-un minut şi m-am oprit aici 10 minute".

Gata cu traficul infernal

Zilele în care îţi blestemai zilele că ai ajuns pe Podul Grant pare că au apus. Cine a luat-o ieri dimineaţă pe aici, nici că putea fi mai mulţumit. Asta pentru că toţi şoferii au luat-o pe Pasajul Basarab, iar distanţa între Piaţa Crângaşi şi Bd. Ion Mihalache a putut fi parcursă în nici patru minute.

Mai multe