Sentinţa violatorilor din Vaslui a fost amânată

20 octombrie 2015 15:47   Național
Ultima actualizare:

Cazul care a oripilat o ţară întreagă nu a luat sfârşit. Sentinţa în procesul de viol de la Vaslui a fost amânată. Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au cerut reverificarea pobelor din dosar. Noul termen fixat este 3 noiembrie.

Marţi, 20 octombrie, a avut loc un nou termen în cazul celor şapte bărbaţi care au violat o elevă de 18 ani până la leşin. Agresorii au cerut pedepse mai mici şi au fost aduşi în instanţă încătuşaţi. Rudele prezente au plâns în continuu, potrivit romaniatv.net. Înainte de a se pronunţa definitiv, intanţa a cerut reverificarea probelor.

În sentinţa iniţială, judecătorii vasluieni au dat pedepse între 5 şi 8 ani de închisoare: Boicu Ionut Bogdan (21 ani) a primit 5 ani si 8 luni închisoare cu executare, Burada Silviu (21 ani), iniţiatorul violului, a fost condamnat la 8 ani si 4 luni închisoare cu executare, Burlacu Paul Andrei (28 ani) a primit 7 ani închisoare cu executare, Surleac Ioan (20 ani)  a fost condamnat la 5 ani si 8 luni închisoare cu executare, Bolboceanu Petrică (23 ani) a primit 7 ani de închisoare cu executare, Rotaru Alin Dumitru (18 ani) –a fost condamnat la 5 ani si 8 luni închisoare cu executare, iar Avădanei Silviu (22 ani) a primit 7 ani închisoare cu executare.

Judecătorii au decis ca pedepsele să fie atât de mici pentru a le mai da o şansă celor şapte violator, deşi procurorii ceruseră pedepse de până la 12 ani de închisoare.

Mai multe