Sfidare fără margini! Arestat după ce a urcat de 7 ori la volan fără permis

18 ianuarie 2017 14:43   Național
Ultima actualizare:

“Ulciorul nu merge de multe ori la apă”, este un proverb care i se potriveşte mănuşă unui bucureştean. Cu un tupeu nemărginit, bărbatul s-a urcat la volan fără permis şi băut bine nu mai puţin de şapte ori. Cel puţin de atâtea ori l-au prins poliţiştii ilfoveni. Marţi seară însă, omul a fost încătuşat şi dus în arest.

UPDATE 18.12: Magistraţii au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului.

În perioada 14 iulie 2015- 01 august 2016, M.C (46 de ani) a fost depistat de şapte ori, de către polițiștii rutieri din Ilfov, conducând autoturisme neînmatriculate și fără a deține permis de conducere, pe raza comunei Jilava ( de 5 ori) și pe raza localității 1 Decembrie ( de 2 ori). În două dintre aceste cazuri, bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice, se arată în comunicatul emis de IPJ Ilfov.

De exemplu, în august 2016, M.C a fost depistat conducând un autouturism neînmatriculat şi fără a deţine permis de conducere. Un real pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic, dar şi pietoni, bărbatul urcase la volan şi sub influenţa băuturilor alcoolice (0,96 mg/l alcool). Mai mult, acesta a produs şi un accident rutier soldat, din fericire, doar cu pagube materiale.

Poliţiştii de la Serviciul Rutier- Biroul Accidente (Ilfov) au reuşit să-l depisteze pe inculpat marţi seară, pe raza localităţii Popeşti Leordeni. Bărbatul a fost condus în faţa organelor de cercetare penală şi încarcerat în arestul DGPMB.

El a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu cu propuneri legale.

Activitatea infracţională a inculpatului a fost probată cu sprijinul ofiţerilor specializaţi din cadrul IGPR - Direcţia Operaţiuni Speciale.

Este cercetat în 7 cauze penale

Bărbatul a fost reţinut pentru comiterea a 16 infracţiuni contra siguranţei rutiere: conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere (7 fapte), punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat (7 fapte) și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice (2 fapte).

Mai multe