Şi-a aruncat copilul pe geam cu tot cu jucării

9 iunie 2013 16:16   Național
Ultima actualizare:

Un gest greu de descris în cuvinte a şocat, ieri, oraşul Bacău. O femeie care fusese externată de la Psihiatrie şi-a aruncat băieţelul de la etajul doi. Şi asta, în momentul în care a realizat că a fost încuiată în casă. Din fericire, copilul a scăpat cu viaţă.

Femeia, mamă a doi copii, un băiat de 6 ani şi o fetiţă de 12 ani, s-a întors, sâmbătă, acasă, după o perioadă în care fusese internată în secţia de Psihiatrie a Spitalului judeţean din Bacău. Ziua de ieri se anunţa una obişnuită.

Băiatul a fost aruncat de la etajul 2

Tocmai de aceea, mama ei şi bunica celor doi copii, a plecat la cumpărături şi, cum era normal, a încuiat uşa în urma ei.

În casă au rămas copiii şi mama lor, care, în momentul în care a văzut că nu poate ieşi din apartament, s-a înfuriat. L-a smucit pe băieţel din pat, unde stătea şi se uita la desene animate, şi l-a aruncat pe geam cu tot cu jucării.

Copilul a căzut în gol de la etajul doi. Înspăimântaţi, vecinii au sunat la 112 şi, în scurt timp, o ambulanţă a ajuns la faţa locului. Medicii l-au examinat rapid. Când au vrut să-l urce în Salvare, micuţul, foarte speriat, a spus că nu vrea să meargă în aceeaşi maşină cu mama sa, care a fost dusă, şi ea, la Psihiatrie.

Medicii de la Spitalul Judeţean Bacău, unde băieţelul a fost internat, ne-au declarat că acesta are un traumatism cranio-cerebral şi traumatisme la gambe, dar că viaţa nu îi este în pericol. Cea mai mare problemă, însă, o ridică şocul suferit când a fost aruncat de la etaj.

În octombrie anul trecut, o fostă grefieră din Oradea a şocat întreaga ţară când şi-a aruncat fetiţa de numai un an şi jumătate dintr-un taxi aflat în mers. Antiţa Bar (40 de ani), bolnavă psihic, a deschis uşa din spate a maşinii şi a aruncat-o pe Maia din autoturism în timp ce acesta traversa Podul Grand.

Din fericire, fetiţa a supravieţuit, iar de atunci este crescută de tatăl ei, un fost învăţător din Timişoara. Mama ei se află în continuare internată la Spitalul „Al. Obregia".

Mai multe