Şi-a «educat» elevul cu un caiet în cap şi-un şut în fund

19 octombrie 2015 22:37   Național
Ultima actualizare:

În loc să îl înveţe cum se folosesc calculatoarele, profa de Informatică i-a tras elevului său şuturi în fund şi cu un caiet studenţesc în cap. “Ieşi! Să nu te mai văd!”, a urlat Mioara Roşca, cadru didactic la un liceu din oraşul Victoria, judeţul Braşov.

Scene incredibile într-un liceu din oraşul Victoria circulă pe Internet. Urlete, şuturi şi lovituri din partea unei profesoare. Şi-a agresat  elevul din clasa a XII-a care adusese la oră un alt caiet decât cel de Informatică. “Ieşi! Să nu te mai văd!”, strigă profesoara, în timp ce îl loveşte cu un caiet pe elevul care a supărat-o din cale afară. Băiatul este mai înalt decât femeia şi se apără cu braţele, dar profa îl loveşte cu picioarele şi îi cară şuturi în fund.

“Au lăsat-o nervii, dar încă nu ştim de ce. Am văzut filmuleţul care circulă pe Internet şi am rămas cu gurile căscate. Avem un liceu bun, cu 100% promovabilitate la Bac şi acum suntem făcuţi de râs în toată ţara”, ne-a declarat unul din profesorii din Liceul ”Ion Codru Drăguşanu”. Profesoara se numeşte Mioara Roşca şi este în liceu de doar doi ani.”Sunt şocată şi eu. Am făcut eforturi să o titularizăm pe Mioara Roşca pentru că liceul nu avea profesor de Informatică. Doamna profesoară a scris o notă explicativă asupra incidentului, dar nu m-a convins. Spune că elevul a confundat caietul de Informatică şi a venit cu alt caiet. Nu ne explicăm comportamentul profesoarei pentru că pare că s-a mai întâmplat. Este drept că elevul în cauză abia trece clasa, dar asta nu justifică agresiunea. Consiliul de Administraţie al liceului a decis ca acest incident să fie cercetat de Comisia de Disciplină, care poate decide sancţiuni. Nimeni nu a depus o plângere în acest caz”, ne-a explicat Gabriela Lăpădatu, directorul liceului.Potrivit Regulamentului Şcolar,  este interzis ca un cadru didactic să agreseze fizic sau psihic un elev. Inspectoratul Şcolar Braşov va începe marţi, 20 octombrie, o anchetă în cazul de la Victoria.

A dat-o afară pentru că avea fustiţă cu floricele

O elevă de clasa a IV-a, de 11 ani, a venit la şcoală cu o fustiţă cu floricele. Elena Preda, directoarea Şcolii generale nr.2 din localitatea Valu lui Traian, a dat-o afară de la ore şi a trimis-o acasă să îşi schimbe fustiţa cu una neagră, cum este uniforma şcolii. Copila a trebuit să traverseze singură, nesupravegheată, o cale ferată şi o şosea cu patru benzi, pentru a ajunge acasă. Sorina Spilcea, mama elevei, a cerut directoarei explicaţii, dar a primit ţipete şi a fost trimisă la plimbare.

Mai multe