Și-a făcut mama «mumie» ca să-i poată lua pensia

26 martie 2015 21:30   Național
Ultima actualizare:

Cadavrul unei femei moarte în urmă cu aproximativ două luni a fost găsit mumificat într-o locuinţă din centrul Aradului. Era ţinut ascuns de către fiul decedatei.

Mirosul puternic de cadavru i-a răscolit pe vecini. Disperaţi, aceştia au sunat la 112 şi au anunţat că în imobilul de la numărul 24, de pe strada Ghiba Birta, e posibil să fie un om mort. Nu mică le-a fost mirarea poliştilor să constate că informaţia e reală. Într-adevăr, în locuinţă se afla o femeie moartă, în stare de putrefacţie. Oamenii legii spun că femeia, de 76 de ani, a murit cu aproximativ două luni în urmă, iar fiul acesteia, care are în jur de 50 de ani, nu a anunţat autorităţile şi a ascuns cadavrul în locuinţa în care stătea şi el.

”După o primă apreciere a specialiştilor, femeia murise în urmă cu două luni. Nu se cunoaşte în acest moment motivul pentru care fiul nu a anunţat decesul, dar pe corpul mamei sale nu au fost descoperite urme de violenţă”, a declarat, pentru Mediafax, Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad.

Vecinii au, însă, o variantă proprie. Ei le-au mărturisit anchetatorilor că fiul a ascuns faptul că mama sa a murit ca să-i poată lua în continuare pensia, în valoare de 1.200 de lei. Se pare că omul obişnuia să bea mult şi avea nevoie de bani ca să-şi procure alcoolul cel de toate zilele. Poliţiştii l-au găsit în stare de ebrietate, astfel că nu l-au putut audia, acesta adormind de câteva ori în timp ce i se puneau întrebări. Cadavrul a fost ridicat de către medicii legişti, care vor face necropsia pentru a stabili momentul decesului şi cauzele.

Mai multe