Şi-a împuşcat prietenul din greşeală, apoi s-a sinucis

17 septembrie 2014 21:16   Național
Ultima actualizare:

Nu a putut trăi cu gândul că şi-a împuşcat mortal prietenul, după ce l-a confundat cu un mistreţ. Speriat, şi-a luat arma de vânătoare, a fugit pe un câmp şi s-a împuşcat în cap. Ieri, la cinci zile de la tragedie, când poliţiştii îl căutau pentru crimă, bărbatul a fost găsit mort.

Erau vecini, prieteni şi parteneri de vânătoare, iar vineri noaptea au ieşit împreună la o “pândă”. Avea să fie ultima goană după mistreţi pentru amândoi. Teodor Cosma (35 ani) a intrat la un moment dat în lanul de porumb, dar Alin Filimon (32 de ani) nu l-a observat. A auzit zgomote şi a crezut că e un mistreţ, aşa că a tras. Când şi-a văzut prietenul la pământ a realizat ce a făcut şi a rămas încremenit. Îl împuşcase mortal, în piept. 

Un alt partener de vânătoare, care se afla cu ei, a povestit că Alin repeta încontinuu că îi pare rău şi că a crezut că aude un mistreţ. Şocat de ce s-a întâmplat, Alin şi-a luat arma şi a dispărut în pădure. Pentru că nu a fost de găsit, duminică, judecătorii au emis pe numele lui un mandat de arestare în lipsă şi au pornit în căutarea lui. L-au găsit ieri,pe un câmp, la doar câţiva kilometri de locul în care îşi omorâse prietenul.

Era şi el mort de câteva zile, împuşcat în cap. Anchetatorii cred că bărbatul s-a sinucis cu arma de vânătoare, pentru că nu a putut trăi cu gândul că şi-a împuşcat partenerul. Acum, două familii sunt îndoliate. Drama este cu atât mai mare în familia lui Teodor Cosma, întrucât soţia lui urmează să nască în mai puţin de o lună. 

Mai multe