Şi-a împuşcat soţia pentru avere, apoi s-a sinucis

24 februarie 2013 17:03   Național
Ultima actualizare:

Imagini şocante, ieri dimineaţă, în centrul oraşului Hunedoara. O femeie a fost descoperită moartă într-o maşină parcată între blocuri. Fusese împuşcată cu o armă de vânătoare, prin geam. La câteva străzi depărtare, zăcea împuşcat, într-un alt autoturism, fostul soţ al femeii. Anchetatorii au stabilit că el a comis crima, apoi s-a sinucis.

Ligia Mara (44 de ani), medic urolog şi Tiberiu Stan (55 de ani), un om de afaceri din Hunedoara s-au căsătorit în urmă cu patru ani, dar relaţia lor s-a încheiat cu un divorţ, acum şase luni. Apropiaţii susţin că scandalurile se ţineau lanţ în familia lor, din cauza geloziei, dar şi a banilor pe care cei doi i-au făcut împreună în perioada căsniciei.

Ora 9.15- Tiberiu Stan (54 de ani) este descoperit la două străzi distanţă, împuşcat cu aceeaşi armă de vânătoare cu care şi-a ucis fosta soţie

Rudele femeii au rămas şocate că bărbatul şi-a dus planul până la capăt

Cei doi soţi au deschis o clinică de urologie în Hunedoara. În paralel, Tiberiu Stan avea numeroase afaceri, însă la mai multe dintre ele a fost nevoit să renunţe în ultimii ani din cauza crizei şi a datoriilor. El a avut două baruri, unul la Deva, pe care l-a închis, şi unul la Hunedoara. Bărbatul a mai investit bani foarte mulţi în afaceri imobiliare, construind la Deva un ansamblu imobiliar.

Şi la acest business a fost nevoit să renunţe din cauza datoriilor. Omul de afaceri avea patru copii din alte două căsnicii, iar apropiaţii povestesc că el şi-ar fi dorit ca banii pe care i-a câştigat să le revină acestora. Singura soluţie pe care a găsit-o a fost să-şi omoare fosta nevastă. De altfel, el a şi lăsat un bilet de adio în care a scris că „numai aşa, prin gestul acesta pot avea şi copiii mei acces la banii pe care i-am făcut toată viaţa.Crima s-a petrecut cu trei zile înainte de partaj.

"Rudele femeii au povestit că acesta ar mai fi avut şi alte tentative de a-şi ucide soţia. Tiberiu Stan era vânător şi deţinea mai multe arme, având permis de portarma. Ligia Mara le-ar fi împărtăşit apropiaţilor, în repetate rânduri, că îi era teamă de bărbatul ei care o ameninţase de mai multe ori că o va împuşca.„Mi-e frică să merg şi pe stradă, să mă duc la biserică. Mi-a zis că într-o zi o să mă împuşte", le-a mărturisit recent femeia rudelor sale.

Oamenii povestesc că ieri dimineaţă doctoriţa mergea chiar la biserică atunci când a fost ucisă. Femeia ieşise din bloc, se urcase în maşină şi a fost împuşcată prin geam de către fostul ei soţ. După crimă, Stan s-a urcat în maşina lui, a mai mers câteva străzi şi s-a sinucis cu aceeaşi armă.

Mai multe