Şi-a îndeplinit visul: a jucat şah la Albiţa cu faimosul campion rus Anatoli Karpov

24 mai 2016 15:21   Național
Ultima actualizare:

Rusul Anatoli Karpov, fost campion mondial la şah, a venit marţi într-o vizită în România. Marele Maestru Internaţional a intrat în ţară pe la Vama Albiţa şi s-a aşezat la tabla cu pătrate albe şi negre în faţa unui poliţist de frontieră.

Prezenţa faimosului şahist rus Anatoli Karpov la Punctul de Trecere Albiţa a stârnit emoţii printre poliţiştii de frontieră. Campion naţional la şah al Ministerului Afacerilor Interne, inspectorul principal de poliţie Ursan Cornel Marius l-a întâmpinat pe Marele Maestru Internaţional şi i-a oferit ultimul număr al revistei “Frontiera” şi o distincţie acordată de Corpul Naţional al Poliţiştilor. Ursan n-a ratat ocazia şi făcut, cu fostul mare campion, câteva mutări pe tabla de şah.  Rusul a participat marţi la simpozionul internaţional ''Educaţie prin şah'', organizat în Aula Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi.  

Click! spune

Anatoli Karpov, care a împlinit luni 65 de ani, a fostul unul dintre jucătorii de legendă ai şahului mondial. Între 1975 şi 1985 a deţinut titlul mondial, supremaţia sa fiind întreruptă de Garri Kasparov (acum în vârstă de 53 de ani), un alt jucător fenomenal din fosta Uniune Sovietică. 

Mai multe